«Οι πολιτικοί απέχουν από την πραγµατικότητα»

∆εν την ενοχλεί που κάνει τρεις δουλειές και εβδοµήντα χιλιόµετρα γιανα πάει από τη µία στην άλλη. Εκείνο που φοβάται είναι µήπως η κρίση διαρκέσει περισσότερο από ό,τι λένε

Ξυπνάει κάθε πρωί στις πέντε και από τη Γλυφάδα, όπου φιλοξενείται προσωρινώς, κατευθύνεται προς την Κάτω Κηφισιά. Εκεί έχει ραντεβού στις επτά παρά τέταρτο για τις ανάγκες της καθηµερινής ραδιοφωνικής εκποµπής που κάνει στον Λάµψη 92,3 FM, µε τον Μάκη Πουνέντη και τη Μαρία Φραγκάκη. Με το πέρας της, στις δέκα, παίρνει το αυτοκίνητο και οδηγεί έως το Πικέρµι. Προορισµός της τα στούντιο της τηλεόρασης του Alpha,

όπου προετοιµάζει και συµπαρουσιάζει τη µεσηµεριανή εκποµπή «Pedes» από τις τρεις έως τις πεντέµισι το απόγευµα. Η τρίτη της δουλειά είναι αυτή της d.j., µια δραστηριότητα που ασκεί τα Σαββατοκύριακα απ’ άκρου εις άκρον της χώρας. Οι Θεσσαλονικείς την είχαν ανακαλύψει όταν έβαζε φωτιά στα ντεκς πλάι στον Αντώνη Ρέµο και τον Σάκη Ρουβά. Οι Αθηναίοι την απολαµβάνουν κάθε Παρασκευή βράδυ στο «Απλά Ελληνικά», ενώ φέτος το καλοκαίρι έπαιζε µουσική στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Κρήτη, την Κέρκυρα, την Πελοπόννησο και φυσικά τη Χαλκιδική. «∆εν µε φοβίζουν τα χιλιόµετρα, αν και στην αρχή είχα άγχος, επειδή δεν ήξερα τους δρόµους και ήθελα να είµαι στην ώρα µου. ∆εν φοβάµαι να δουλέψω. Αυτό κάνω από 16,5 ετών», είναι η απάντησή της στο εύλογο ερώτηµα εάν σκέφτεται να ασχοληθεί επαγγελµατικά µε την οδήγηση.

Καθόµαστε στο µπαρ του δηµοφιλούς εστιατορίου «Geona’s», στο Παλαιό Ψυχικό, και φαίνεται να απολαµβάνει το κοκτέιλ apple martini που της προσφέρει ο Νεκτάριος, ο µπάρµαν. Αντιθέτως, λόγω σιλουέτας ή καλών τρόπων, δείχνει σχετική απροθυµία για τα εκλεκτά εδέσµατα. Λευκή ταραµοσαλάτα, πράσινη σαλάτα µε σύκα, µπουράτα και προσούτο, µακαρόνια µε θαλασσινά, ψητή γλώσσα µε ρύζι. Την κοιτώ και προσπαθώ να διακρίνω ίχνη ταλαιπωρίας στο αρυτίδιαστο ούτως ή άλλως πρόσωπό της. ∆εν φαίνεται κουρασµένη από τη 16ωρη ένταση της ηµέρας, ούτε παραπονιέται για τους εξαντλητικούς ρυθµούς της νέας της ζωής. Και πώς θα µπορούσε άλλωστε!

«Eνα τηλεφώνηµα που νόµιζα ότι ήταν πλάκα άλλαξε τα πάντα», διηγείται το περιστατικό που ήταν η αιτία να µετακοµίσει µονίµως στην πρωτεύουσα. «Είχα πει σε ανύποπτο χρόνο στους συνεργάτες µου της εκποµπής “Κορίτσια για σπίτι” ότι ένιωθα ότι θα λάβω ένα τηλεφώνηµα που θα µου δώσει νέα τροπή στα πάντα. Με έπαιρναν λοιπόν και µε κορόιδευαν γι’ αυτό, και όταν µου τηλεφώνησαν λέγοντας ότι είναι από τη διεύθυνση ψυχαγωγίας του Alpha, δεν τους πίστεψα». Τελικώς η πρόταση ήταν σοβαρή και η 27χρονη Θεσσαλονικιά, µετά από δεκάχρονη σχεδόν παρουσία στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της Θεσσαλονίκης, έγινε πανελλήνιας εµβέλειας. «Και το TV Μακεδονία είναι πανελλήνιας εµβέλειας, όπως ο ΠΑΟΚ», µε διορθώνει ευγενικά, υπενθυµίζοντάς µου την κοινή µας αγάπη για τον δικέφαλο αετό. Επίσης, στο ερώτηµα τι θα κάνει τώρα που τελειώνουν οι «Pedes», επιβεβαιώνει την είδηση ότι συζητά µε τον Alpha για µια µεσηµεριανή εκποµπή τα Σαββατοκύριακα, καθώς και ότι αρνήθηκε την πρόταση της συµπατριώτισσάς της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα να τους ακολουθήσει στον ANT1.

Την ώρα που έρχονται τα φρούτα, η συζήτησή µας επεκτείνεται στην κατάσταση της χώρας. «Είµαστε µια άτυχη γενιά, γιατί στα καλύτερά µας χρόνια πέσαµε πάνω στην κρίση. Το θετικό απ’ όλη αυτή την ιστορία είναι ότι οι άνθρωποι της ηλικίας µου -είµαι 27 ετών- αρχίζουν να ασχολούνται µε τα κοινά. Από την άλλη, απογοητεύοµαι όταν ακούω δηλώσεις πολιτικών που δεν ανταποκρίνονται στην πραγµατικότητα που ζω εγώ και οι φίλοι µου». Ενδιαφέροµαι να µάθω τι εννοεί. «Θα σας φέρω ένα παράδειγµα. Κατεβήκαµε µε µία φίλη µου από τη Θεσσαλονίκη, που είναι κι αυτή δηµοσιογράφος. Ολα τα ραντεβού που έκανε τους τελευταίους µήνες για δουλειά στην καλύτερη περίπτωση κατέληγαν σε µισθό 350 ευρώ τον µήνα. Μάλλον θα γυρίσει πίσω. Σε σύγκριση µαζί της, είµαι τυχερή, αν και δεν βλέπω να γίνονται καλύτερα τα πράγµατα και να βγαίνουµε από την κρίση τόσο γρήγορα όσο λένε».

Πριν αποχαιρετισθούµε, της ζητώ να παίξουµε ένα παιχνίδι. Να αφιερώσει σε ορισµένους πολιτικούς έναν στίχο τραγουδιού της αρεσκείας της.

Αντώνης Σαµαράς: «Μπορεί να µπω, µπορεί να βγω» (Αντώνης Ρέµος).

Αλέξης Τσίπρας: «Πατάς στα όρια» (Γιώργος Μαζωνάκης).

Νίκος Μιχαλολιάκος: «Ψυχανάλυση να κάνεις, δεν µπορείς να µας τρελάνεις» (Νίκος Μακρόπουλος).

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Μην ξαναρθείς απ’ τη δουλειά, δεν το αντέχω» (Νίκος Ζιώγαλας).

Keywords
Τυχαία Θέματα