Επαφές Μεϊμαράκη για περικοπή προνομίων στους συλληφθέντες

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο πρώτος κύκλων -τηλεφωνικών σε πρώτο στάδιο- επαφών του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τους εκπροσώπους των κομμάτων στους οποίους έθεσε υπό μορφή ερωτημάτων ζητήματα όπως η περικοπή βουλευτικής αποζημίωσης και προνομίων στους κρατουμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα απασχολεί ήδη σοβαρά το Προεδρείο της Βουλής

όπως αποκάλυψε χθες το parapolitika.gr ωστόσο όπως φαίνεται το μέτρο θα περιοριστεί μόνο στα "προνόμια" (αυτοκίνητα, συνεργάτες, γραφεία κλπ) και όχι στην βουλευτική αποζημίωση. Κι αυτό γιατί η περικοπή βουλευτικής αποζημίωσης ορίζεται σαφώς από το Σύνταγμα το οποίο και δεν μπορεί να αλλάξει με απόφαση του Προέδρου της Βουλής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ότι στο ερώτημα δημοσιογράφων για το αν μπορούν υπό το σημερινό καθεστώς οι έξη βουλευτές της Χρυσής Αυγής να συμμετάσχουν στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες η Βουλή απάντησε πως αν ο εισαγγελέας δώσει τη σχετική άδεια τότε η Βουλή δεν μπορεί να τους το απαγορεύσει. Όσον αφορά στην έρευνα της αντιτρομοκρατικής κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν ότι κατασχέθηκαν μόνο ορισμένα usb.

Υ.Γ Για μια ακόμα φορά η διεύθυνση ενημέρωση της Βουλής έδωσε ρεσιτάλ ταχύτητας ενημέρωσης. Με την αντιτρομοκρατική να έχει "μπουκάρει" στο κτήριο το μεσημέρι του Σαββάτου η επιβεβαίωση ήρθε Δευτέρα μεσημέρι. Πάλι καλά.

Ι.Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα