Οι επιχειρήσεις της ΕΕ συζητήθηκαν στη σύνοδο των αρχηγών ΓΕΕΘΑ

Τις τρέχουσες στρατιωτικές επιχειρήσεις της ΕΕ σε διάφορα σημεία του κόσμου εξέτασαν, μεταξύ άλλων, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και Ενόπλων Δυνάμεων της Ενώσεως στη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής αυτής (“European Union Military Committee”/EUMC) σε επίπεδο Αρχηγών, στην οποία από Ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Στη διάρκεια της Συνόδου συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων όπως οι τρέχουσες επιχειρήσεις της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής εναντίον της πειρατείας και στο Μάλι, η γενικότερη κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, η Κοινή Πολιτική Ασφάλειας-Άμυνας, οι αμυντικές δυνατότητες και η αμυντική βιομηχανία στο πλαίσιο της επικείμενης συνόδου των υπουργών Αμύνης της 11ης Νοεμβρίου και του Συμβουλίου Κορυφής του προσεχούς Δεκεμβρίου, η στρατηγική θαλασσίας ασφαλείας κ.λπ. Από Ελληνικής πλευράς ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έθεσε τα θέματα προτεραιοτήτων της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ κατά το Α΄ εξάμηνο του 2014.

Σημειώνεται ότι η επόμενη σύνοδος της EUMC είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2014, στην έδρα της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα