Παρ’ ολίγον "στημένο" ανακάλυψε η Ουέφα!

Όταν ο παραλογισμός των ελεγκτικών μηχανισμών των διεθνών θεσμικών οργάνων δεν έχει όριο, το αποτέλεσμα είναι να αναστατώνεται και να τίθεται υπό αμφισβήτηση το ποδόσφαιρο μιάς ολόκληρης χώρας. Να κινητοποιούνται ποδοσφαιρικοί, δικαστικοί, ακόμα και πολιτικοί φορείς, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει ο παραμικρός λόγος.

Το πιο πρόσφατο κρούσμα της παρέμβασης της ΟΥΕΦΑ ( ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου ) στην ροή του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι το πιο χαρακτηριστικό μιας απίθανης και απίστευτης νοοτροπίας, πού εύκολα μπορεί

να χαρακτηριστεί και ως ελαφρότητα ή επιπολαιότητα.

πριν από μερικές ημέρες, έφτασε στην ΕΠΟ, προερχόμενο από την ΟΥΕΦΑ, έγγραφο με το οποίο χαρακτηρίζονταν ένας αγώνας για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας ως «χειραγωγημένος». Η μάλλον, πιο συγκεκριμένα, ως « σχεδόν», ή … «παρ’ ολίγον» χειραγωγημένος !

Ο αγώνας αυτός ήταν το Βέροια – ΠΑΣ Γιάννινα, πού έγινε στη Βέροια την Κυριακή 27 Οκτωβρίου και τελείωσε ισόπαλος με 2-2. Το παράξενο ( και πρωτοφανές ) της ενημέρωσης από την αρμόδια υπηρεσία της ΟΥΕΦΑ πού ασχολείται με τους ύποπτους για χειραγώγηση αγώνες, είναι ότι στην αναφορά της ισχυρίζεται πως παρατήρησε αυξημένο στοιχηματισμό στα … «πέντε γκολ» ! Δηλαδή, σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό της, ξαφνικά άρχισε όλος ο κόσμος να ποντάρει στα πέντε γκολ, πράγμα πού προκάλεσε την κινητοποίησή της. Η πραγματικότητα όμως, απέδειξε ότι η πιθανολόγησή της αυτή ήταν εντελώς άστοχη.

Πράγματι, η διακύμανση του σκορ ίσως να επέτρεπε, μέχρις ενός συγκεκριμένου σημείου, τον στοιχηματισμό στα «πέντε γκολ» αφού στο 39’ κι’ όλας του πρώτου ημιχρόνου, το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 2-2 ! Και για την ιστορία, τα γκολ είχαν επιτευχθεί με … ιλιγγιώδη ρυθμό, στο 5’ ( Ιλιτς ), 30’ ( Κοροβέσης ), 32’ ( Καλσάς ) και 39’ ( Μπαργκάν ).

Με αυτό το σκορ ( δηλαδή με τέσσερα συνολικά γκολ ) τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Οι προοπτικές να μπεί κι’ άλλο ( ή κι’ άλλα ) γκολ στην επανάληψη, ήταν βεβαίως πολύ μεγάλες. Να όμως, πού το δεύτερο ημίχρονο παρήλθε άκαρπο. Οι δύο ομάδες – και κυρίως η γηπεδούχος Βέροια – έφτασαν αρκετές φορές κοντά στο πέμπτο γκολ, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Ηρωας σε αυτό το διάστημα, ήταν ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα Μάρκος Βελλίδης, του οποίου οι αποκρούσεις ήταν φανταστικές. Να σημειώσουμε μάλιστα, ότι ο Βελλίδης με καταπληκτικές προσπάθειες ΕΣΩΣΕ την εστία της ομάδας του στο 67’ ( Μρντάκοβιτς ) και στις καθυστερήσεις του αγώνα ( σούτ εξ επαφής του Ζεζίνιο ).

Με βάση όλα αυτά τα στοιχεία το παιχνίδι μόνο χειραγωγημένο δεν θα μπορούσε να είναι. Όμως, η ΟΥΕΦΑ λειτουργεί με άλλη λογική. Στο έγγραφό της προς την ΕΠΟ, αναφέρει ότι το παιχνίδι «πήγαινε για χειραγώγηση», αλλά τελικά η χειραγώγηση … απετράπη ! Ηταν δηλαδή, ένα … «σχεδόν», ή … «παρ’ ολίγον», ή … ατελές «στημένο» !

Διαλέγετε και παίρνετε.

Για την ιστορία, η ΕΠΟ δεν κράτησε το έγγραφο της ΟΥΕΦΑ ούτε για μία ώρα στις υπηρεσίες της. Αμέσως το διεβίβασε στην Εισαγγελία, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και στην διοργανώτρια Σούπερ Λίγκα. Το τι θα γίνει από κεί και πέρα, αν θα κινηθούν ή όχι κάποιες διαδικασίες, αν η ιστορία του … «παρ’ ολίγον» στημένου θα έχει συνέχεια, είναι άγνωστο.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το να απασχολούν τις ελληνικές αρχές οι όποιοι παραλογισμοί ή υπερβολές της ΟΥΕΦΑ, είναι κάτι πού δεν είναι δυνατόν να γίνεται ανεκτό επ’ αόριστον. Αρκετά με τα «στημένα» του 2011, πού ακόμα σέρνονται και δηλητηριάζουν το ποδόσφαιρό μας.

Κάποτε, κάπου θα πρέπει να σταματήσει αυτό το βιολί .

Keywords
Τυχαία Θέματα