Εκδήλωση στον IANO για την Ακαδημία Πλάτωνος

24 αιώνες από την ίδρυση της Ακαδημίας του Πλάτωνα και σε συντονισμό με την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας της UNESCO, ο Διεθνής Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός “Νέα Ακρόπολη” διοργανώνει, με τη συμβολή διεθνών φορέων και προσωπικοτήτων, εκδήλωση με θέμα “Πλάτωνας: η σκέψη, το έργο, η απήχηση”, στην αίθουσα εκδηλώσεων του IANOS (Σταδίου 24).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου του 2013 στις 20.30, σε συνδυασμό με την Παγκόσμια

Ημέρα Φιλοσοφίας της UNESCO και τελεί υπό την αιγίδα της UNESCOHellas.

Με το μήνυμα “24 ώρες η φιλοσοφία στη ζωή, 24 αιώνες η Ακαδημία ζωντανή» επιδιώκεται να αναδειχθούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις και η απήχηση του έργου του Πλάτωνα στην παιδεία και καλλιέργεια του ατόμου 24 αιώνες μετά .

Μέλη του ακαδημαϊκού και του ερευνητικού χώρου θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους με θέματα ορμώμενα από το έργο του Πλάτωνα. Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιάσουν οι: José Osuna, Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO για την προστασία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, Fernand Schwarz, καθηγητής του Τμήματος Ανθρωπολογικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Παρισιού και πρόεδρος του Hermes International Institute, Πανίκος Παπαδόπουλος επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, , Hasan Badawy επίκουρος καθηγητής της Μεσαιωνικής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, Σάββας Παττακός, συγγραφέας του βιβλίου «η Μυστική Διδασκαλία του Πλάτωνα».

Επίσης, η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με θεατρικό δρώμενο με θέμα «η Σπηλιά του Πλάτωνα» και έκθεση φωτογραφικού υλικού με θέμα «το ταξίδι της Φιλοσοφίας».

Εκδήλωση: “Πλάτωνας: η σκέψη, το έργο, η απήχηση”

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2013

Αίθουσα IANOS, Σταδίου 24

Keywords
Τυχαία Θέματα