Οι 300 Γάλλοι της Αχαϊας φωνάζουν "Je suis Charlie"

Περισσότεροι από 300 Γάλλοι, πολλοί από τους οποίους είναι δεύτερη και τρίτη γενιά, ζουν στην Αχαΐα και μάλιστα έχουν ιδρύσει με πρωτοβουλία της Προξένου της Γαλλίας στην Πάτρα, κυρίας Χριστίνας Δευτεραίου – δικηγόρου, με σπουδές στην Σορβόννη και ειδίκευση στο Ευρωπαικό δίκαιο, ένα association – σύλλογο, διοργανώνοντας ανά τακτά διαστήματα πολιτιστικές δράσεις.

Μάλιστα όπως ανέφερε στο thebest.gr η κυρία Δευτεραίου, στον απόηχο της

φοβερής τρομοκρατικής επίθεσης των φανατικών ισλαμιστών στην καρδιά του Παρισιού στο περιοδικό Charlie Hebdo, την περασμένη Τετάρτη, με τα 12 θύματα - συνεργάτες του περιοδικού, αναμένεται να διοργανωθεί στην Πάτρα πιθανόν την επόμενη εβδομάδα μία εκδήλωση – ανοικτή συζήτηση για τα γεγονότα αλλά και το τεράστιο κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε στη συνέχεια προς τον Γαλλικό λαό.

«Πραγματικά στενοχωρηθήκαμε πολύ με ότι έγινε. Προσωπικά έχω και έναν πρώην συμφοιτητή μου που είναι δημοσιογράφος στο Ράδιο 1 στην Γαλλία, ο οποίος και κάλυπτε αυτές τις μέρες τα συμβάντα στην Γαλλική πρωτεύουσα και στενοχωρήθηκα ιδιαίτερα μαθαίνοντας όλες αυτές τι εξελίξεις. Θεωρώ ότι τα όσα έγιναν με την επίθεση και τα θύματα υπερβαίνουν σε ένα βαθμό ακόμα και την ίδια την αξία της ανθρώπινης ζωής. Ήταν ένα μεγάλο πλήγμα στην έννοια της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης και του λόγου.

Μέσα σε όλο αυτό το άσχημο και κακό που συνέβη ας κρατήσουμε το θετικό στοιχείο ότι ο κόσμος, αυτά τα 4 και πλέον εκατομμύρια πολίτες με τα παιδιά τους που την περασμένη Κυριακή βγήκαν στο κέντρο του Παρισιού και διαδήλωσαν και δεν έλεγαν να φύγουν, έδειξαν ότι δεν φοβούνται, δίνοντας μία ηχηρή απάντηση στην τρομοκρατία. Eπίσης είναι σημαντικό ότι δεν υπήρξε κανένα απρόοπτο και κανένα επεισόδιο και η εικόνα όλων αυτών των ηγετών κρατών, ανάμεσα στους οποίους ήσαν και ιστορικοί ηγέτες, την περασμένη Κυριακή στην πορεία στην μνήμη των θυμάτων και με το σύνθημα Je suis Charlie να κυριαρχεί, μας έκανε να σκεφτούμε αισιόδοξα και πως κάτι καλό και καινούριο αρχίζει», ανέφερε η κυρία Δευτεραίου, η οποία κρατά τον ρόλο της επιτετραμμένης – προξένου στην Πάτρα, την Αχαία αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία τα τελευταία 10 χρόνια, από το 2005.

Το προξενείο στην Αχαΐα ασχολείται κυρίως με ληξιαρχικής φύσεως θέματα, με εγκρίσεις, μεταφράσεις και πιστοποιήσεις πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών αλλά και με την διάδοση του γαλλικού πολιτισμού και κουλτούρας γενικότερα. Άξιο αναφοράς είναι ότι μόνο στην γειτονική Ηλεία οι Γάλλοι που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή ξεπερνούν τους 50 ενώ στο γειτονικό Αίγιο υπάρχουν επίσης πολλοί Γάλλοι λόγω και του κλαμπ Μεντιτερανέ στο Λαμπίρι.

Πηγή: Thebest.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα