Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εξασφάλισε 16.500 θέσεις εργασίας στην Υγεία

Ιδιαίτερα δραστήριος είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ειδικά το τελευταίο διάστημα, καθώς προσπαθεί να σώσει από την κατάρρευση το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο απειλείται κυρίως από τις μεγάλες ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Με συντονισμένες κινήσεις, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) μέχρι την Κομισιόν, έχει βάλει στόχο να εξασφαλίσει 12.000 θέσεις εργασίας για αποφοίτους επαγγελμάτων υγείας (νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές,

λογοθεραπευτές, τεχνολόγους ιατρικών εργαστηρίων, κ.ά.), επιπλέον των 4.500 προσλήψεων, που έχουν ήδη εξαγγελθεί.

Στις 18 Μαΐου, στην 68η Γενική Συνέλευση του ΠΟΥ, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε και εξασφάλισε τη στήριξη του Οργανισμού για να καταθέσει το σχετικό αίτημα στην Κομισιόν, το οποίο έχει γίνει ήδη πράξη, όπως αποκάλυψε την Παρασκευή 29 Μαΐου.

Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί η αποπληρωμή εφημεριών και νυχτερινών/υπερωριών των υγεινομικών και εργαζομένων του ΕΣΥ. Αναφορικά με τις εφημερίες του 2015, καταβλήθηκαν στις 27 Μαΐου, για την πλειονότητα των νοσοκομείων της χώρας, ενώ μέσα στον Ιούνιο θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ, μετά και την απαραίτητη αναμόρφωση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων.

Ο υπουργός Υγείας, πάντως, δεν μένει στη γενική εικόνα, αλλά με στοχευμένες παρεμβάσεις προσπαθεί να δώσει λύση και σε συγκεκριμένα προβλήματα νοσοκομείων και μονάδων υγείας. Μέσα στην εβδομάδα, συναντήθηκε με υγειονομικούς και πολιτικούς φορείς του νομού Αχαΐας, στους οποίους τόνισε ότι “η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καλείται να διαχειριστεί μια τραγική κατάσταση την οποία δυστυχώς παρέλαβε, με μειωμένους προϋπολογισμούς που εγκρίθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση”. Παρόλα αυτά, δεσμεύθηκε για την περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, ότι μέχρι το τέλος 2015 θα δοθεί προς χρήση το επταώροφο κτήριο, ενώ για το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όσο και το Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων, υπογράμμισε ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όσον αφορά στη στελέχωσή τους.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι παρά τη δυσχερή δημοσιονομική κατάσταση, όταν υπάρχει εντιμότητα και πολλή δουλειά, πάντα μπορούν να γίνουν κινήσεις με θετικό πρόσημο και αποτέλεσμα για την κοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα