Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο με πλήρη…δημοσιογραφική κάλυψη

Με …πλήρη δημοσιογραφική κάλυψη και σε «πραγματικό χρόνο» (“real time”) σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα η νέα – σημερινή – τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο με τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά.

Και αυτό γιατί την ώρα που γίνονταν οι παράνομες, βάσει του Διεθνούς Δικαίου, ενέργειες από πλευράς των Τούρκων πιλότων, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος,

συνομιλούσε με τους στρατιωτικούς συντάκτες στο γραφείο του και τους ενημέρωνε για θέματα του ΥΠΕΘΑ.

Ξαφνικά σχεδόν αμέσως μετά την άφιξή μας στο γραφείο του άρχισε να ηχεί ένας συνεχής βόμβος. Μετά από λίγο τον ρωτήσαμε.
«Τι θόρυβος είναι αυτός υπουργέ;»

«Οι Τούρκοι κάνουν κόλπα στο Αιγαίο. Παραβάσεις, παραβιάσεις» μας είπε λακωνικά.
Τι ήταν αυτά τα…«τουρκικά κόλπα»;

Όπως πληροφορηθήκαμε λίγη ώρα αργότερα από την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ένας σχηματισμός έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από δύο F-16 και τέσσερα F-4E, εισήλθε στις 14:32 στο FIR Αθηνών, μεταξύ Λέσβου και Χίου.

Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε, πραγματοποίησε υπερπτήσεις ως ακολούθως: Στις 14:57 υπέρπτηση των τεσσάρων F-4E πάνω από τη νήσω Ανθρωποφάγοι, στα 15.000 πόδια. Στις 15:04 υπέρπτηση των δύο F-16 πάνω από τις νήσους Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι, επίσης στα 15.000 πόδια. Ο σχηματισμός εξήλθε από το FIR Αθηνών στις 15:12, νοτίως της Σάμου. «Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίστηκε και αναγνωρίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.», όπως κατέληγε η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα