Ο μακελάρης Μπρέιβικ ζητά... Playstation 3 στο κελί του!

Μία επιστολή με την οποία παραπονιέται για τις συνθήκες κράτησής του και ζητά βελτίωση στις παροχές του κελιού του, κοινοποίησε ο Άντερς Μπρέιβικ, ο οποίος κρατείται σε φυλακή της Νορβηγίας για τη δολοφονία 77 ατόμων το 2011.

Ανάμεσα στα αιτήματα του, εντύπωση προκαλεί αυτό που αφορά στη διασκέδασή του, καθώς ζητά να αντικατασταθεί το Playstation 2 που έχει στο κελί του από το "πιο σύγχρονο" Playstation 3! Μάλιστα, ζητά ο ίδιος

να επιλέγει τα παιχνίδια που θα παίζει, καθώς αυτά που του δίνουν "δεν είναι για ενήλικες", κάνοντας ειδική αναφορά στο γνωστό παιχνίδι Rayman.

Ο Μπρέιβικ, ο οποίος κρατείται σε απομόνωση από το 2011 για λόγους ασφαλείας, υποστηρίζει πως έχει συμπεριφερθεί "με υποδειγματικό τρόπο" και πως δικαιούται να του γίνει μια "προσφορά δραστηριοτήτων" βελτιωμένη σε σχέση με τους άλλους κρατουμένους, ώστε να αντισταθμισθεί το πολύ αυστηρό καθεστώς εγκλεισμού του. Στη βάση αυτή, ζητεί το διπλασιασμό του εβδομαδιαίου μισθού των 300 κορωνών (36 ευρώ) τον οποίο λαμβάνει όπως όλοι οι φυλακισμένοι, κυρίως για να πληρώνει τα έξοδα της αλληλογραφίας του. Όλη η αλληλογραφία του ελέγχεται επιμελώς από τις σωφρονιστικές αρχές, γεγονός που, όπως υποστηρίζει, την επιβραδύνει σημαντικά.

Μεταξύ των άλλων απαιτήσεών του είναι: να τερματισθούν οι σχεδόν καθημερινοί σωματικοί έλεγχοι σε μια από τις δύο φυλακές όπου εκτίει την ποινή κάθειρξης 21 ετών (με δυνατότητα παράτασης) που του έχει επιβληθεί, να έχει πρόσβαση σε προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή αντί σε "μια γραφομηχανή χωρίς αξία και τεχνολογίας που ανάγεται στο 1873", να αυξηθούν οι περίπατοί του και να έχει περισσότερες επαφές με τον έξω κόσμο."

Keywords
Τυχαία Θέματα