Ο κ. Γιαν. Βούλγαρης και η μοίρα της Ελιάς

Με τη ΔΗΜΑΡ τα βάζουν συνεχώς οι πλέον «προβεβλημένοι» από τους «58» ,όταν γίνεται λόγος για το εγχείρημα της «ενιαίας κεντροαριστεράς» και για την «Ελιά».Αφού δεν ήθελε ,λένε, η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ να συμπράξει με την Πρωτοβουλία των «58»,το πράγμα οδηγήθηκε αναγκαστικά στην περιορισμένης εμβέλειας συμμαχία τους με ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου

και σ' αυτό που τώρα εμφανίζεται με το όνομα «Ελιά» .Η ΔΗΜΑΡ φταίει ,λοιπόν ,που το όραμα της μεγάλης «ενιαίας κεντροαριστεράς» διαλύθηκε .Ο κ. Κουβέλης όφειλε να έχει συμπεριφερθεί διαφορετικά..

Ετσι έχουν ,λοιπόν, τα πράγματα ; Η περιβόητη υπόθεση της «ανασύνταξης της κεντροαριστεράς»,που τόσο έντονα ,αν όχι και με πάθος, διαφημίστηκε από μερίδα το Τύπου και από συγκεκριμένα τηλεοπτικά κανάλια ήταν μία σημαντική ιστορία , της οποίας η πολιτική υπόσταση και η τύχη είχαν να κάνουν ειδικώς με το τι θα πράξει ο Φώτης Κουβέλης ; Η μήπως εξ΄αρχής ,οι σχεδιαστές της στόχο αποκλειστικό είχαν αυτόν στον οποίο και κατέληξε η υπόθεση; Στη διάσωση των Σημιτικών «εκσυγχρονιστών» και του καταρρέοντος «μνημονιακού» κ.Βενιζέλου ; Οπότε ,όχι χωρίς αιτία, ο κ. Φώτης «την έκανε» αποφεύγοντας το «κεντροαριστετό» σφιχταγκάλιασμα ;.

Σίγουρα η σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ με τους άλλους «κεντροαριστερούς» θα τόνωνε κατά κάποιο τρόπο το «αριστερό» χρώμα του εγχειρήματος ,που φανερά επιδίωκε πρωτίστως να φέρει σε στενή επαφή τους παλιούς «εκσυγχρονιστές» με το μετα-παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ .Αλλά ,γιατί ο «ζεματισμένος» από τη Τριμερή μνημονιακή συγκυβέρνηση κ. Κουβέλης θα έπρεπε να στηρίξει πάλι το «κεντροαριστερό» ΠΑΣΟΚ από το οποίο πήρε διαζύγιο ,εγκαταλείποντας τη συγκυβέρνηση; Ο κ. Κουβέλης μπορεί να τα έκανε «θάλασσα» με τις επιλογές του το 2012-13,και να αποδειχθεί τελικώς ,ότι ζημίωσε ,ίσως και ανεπανόρθωτα τό κόμμα του το 2014 .Αλλά, τελικώς η «κρυφή» ουσία αυτής της ιστορίας μάλλον αποτυπώθηκε προ ημερών στα λόγια του αξιόλογου «58άρη», καθηγητή κ .Ι. Βούλγαρη :

«.Η μοίρα του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς είναι πια κοινή ,τόσο για την επιβίωση όσο και το θάνατο ,είτε αυτό αρέσει είτε δεν αρέσει».

Θυμός, πείσμα και μελαγχολία.

Keywords
Τυχαία Θέματα