Με ανανέωση του διατάγματος για άλλους δύο μήνες το τουριστικό ωράριο καταστημάτων (Upd)

13:54 31/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 15:55

Η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το διάταγμα με το οποίο το τουριστικό ωράριο καταστημάτων επεκτείνεται σε ολόκληρη την Κύπρο, ανανεώνεται για άλλους δύο μήνες. Ανακοίνωσε ταυτόχρονα την ετοιμασία νομοσχεδίου για μόνιμη διευθέτηση του ωραρίου καταστημάτων.

Η Υπουργός προέβη στη δήλωση μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Είπε

ότι το διάταγμα θα εκδοθεί σήμερα , θα δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και θα ισχύει για δύο μήνες.

Ερωτηθείσα για τα στοιχεία που καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της επέκτασης του ωραρίου προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της ανεργίας, η Υπουργός ανέφερε ότι έχουν εργοδοτηθεί πέραν των 1.800 ατόμων.

Η κ. Αιμιλιανίδου διευκρίνισε ότι ο λόγος που αυτή τη φορά η επέκταση του ωραρίου αφορά δύο μήνες είναι διότι έχει ολοκληρωθεί νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έτσι ώστε να γίνει πλέον μια ρύθμιση με νόμο και να τερματιστεί η πρακτική των διαταγμάτων.

Η Υπουργός απέφυγε να αναφερθεί στις πρόνοιες του νομοσχεδίου, επειδή όπως ανέφερε τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης του από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η Υπουργός Εργασίας, ανέφερε ότι οι βασικοί άξονες θα επικεντρώνονται στη δημιουργία ισορροπίας μεταξύ των δικαιωμάτων εργαζομένων, της επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της ανάγκης να μένουν ανοικτά τα καταστήματα για να μπορούν να εργοδοτούνται όσοι περισσότεροι άνθρωποι γίνεται.

Ερωτηθείσα η Υπουργός Εργασίας διευκρίνισε περαιτέρω ότι το νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί ακόμα στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση καθώς πρόθεση του Υπουργείου είναι να διενεργήσει κοινωνικό διάλογο σε ό,τι αφορά τις πρόνοιες του.

Ερωτηθείσα εάν οι 1.800 άνεργοι που προσελήφθηκαν, προσλήφθηκαν για 8ωρη εργασία, είπε ότι με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας οι περισσότεροι εργάζονται πέραν των 30 ωρών, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι οι περισσότεροι δεν εργάζονται σε πλήρη απασχόληση.

«Είναι όμως πέραν των 30 ωρών», κατέληξε.

Είδηση 13:37

Νέο διάταγμα για το ωράριο των καταστημάτων θα εκδώσει σήμερα το Υπουργείο Εργασίας, ανακοίνωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου η Υπουργός, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Η κ. Αιμιλιανίδου δήλωσε ότι η επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων θα ισχύει για δύο μήνες. Αποκάλυψε, επίσης, ότι ολοκληρώθηκε η ετοιμασία νομοσχεδίου για να μην χρειάζεται η έκδοση διαταγμάτων και ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή.

Με την επέκταση του ωραρίου, είπε, έχουν εργοδοτηθεί 1800 άνεργοι, οι περισσότεροι με μειωμένο ωράριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα