Μονοήμερη επίσκεψη Αβραμόπουλου στη Ρίγα της Λετονίας

Μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στη Λετονία πραγματοποιεί σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τσιάρα και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Κατά την επίσκεψή του στη Ρίγα, ο κ.Αβραμόπουλος

θα έχει συνομιλίες με τον Λετονό ομόλογό του Raimonds Vejonis, ενώ θα γίνει δεκτός και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Λετονίας Andris Berzins. Αξίζει να σημειωθεί ότι προ μερικών ημερών είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και είχε διμερείς συνομιλίες με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταράκο, ο Λετονός Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος είχε εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση και με τον κ.Αβραμόπουλο.

Αν και επισήμως δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό και η ίδια η αναγγελία της επισκέψεως του υπουργού έγινε σήμερα νωρίς το πρωί, εκτιμάται ότι εκτός των διμερών αμυντικών σχέσεων, ο Έλληνας ΥΕΘΑ αναμένεται να συζητήσει, λόγω της προεδρίας της χώρας μας του Συμβουλίου της ΕΕ, και θέματα γενικότερης ασφαλείας και αμύνης της ΕΕ, αφού η Λετονία, όπως και οι άλλες χώρες της Βαλτικής (Λιθουανία, Εσθονία) ανήκαν στο παρελθόν στην ενιαία Σοβιετική Ένωση και σήμερα βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της ΕΕ και του ΝΑΤΟ απέναντι από τη Ρωσία. Στις χώρες δε αυτές υπάρχει εντονότατο αντιρωσικό συναίσθημα, παράλληλα όμως με πολύ ισχυρές μειοψηφίες Ρωσόφωνων γεγονός που τη συγκεκριμένη εποχή αποτελεί – εν δυνάμει – ένα εκρηκτικό μίγμα.

Ας σημειωθεί ότι χθες κ.Αβραμόπουλος δέχθηκε στο ΥΠΕΘΑ τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), Πρέσβη Victor Tvircun.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα