Μηλιός: Ευρώπη δεν είναι μόνο η Γερμανία

Στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου «Σκληρό Ροκ» μίλησε ο Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μίλησε για τις συγκρούσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και το Βερολίνο.

«Υπάρχουν συγκρούσεις και εντάσεις. Η Ευρώπη όμως δεν είναι η Γερμανία, ούτε και είναι

η ευρωζώνη. Από οικονομικής άποψης μπορεί να είναι η ισχυρότερη χώρα. Αλλά δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε όλη την Ευρώπη λέγοντας ότι η Γερμανία αποφασίζει. Επίσης είναι και εξωπραγματικό να λέμε εμείς «εντάξει», προχωράμε αφού τα συμφωνήσατε με την προηγούμενη κυβέρνηση εμείς θα ακολουθήσουμε τα προηγούμενα ακραία δεδομένα!».

Όσο αφορά τις απόψεις του Ραχόι, ο κύριος Μηλιός ανέφερε: «Είναι μοιρασμένα τα πράγματα. Σε αυτή τη σύγκρουση πρέπει να κάνουμε όποιες συμμαχίες μπορούμε. Ο κύριος Ραχόι ανησυχεί για την οικονομική κατάσταση της χώρας του. Ανησυχεί για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη η μεγάλη εικόνα, που ήρθε και ως μήνυμα από τις ΗΠΑ. Η ευρωπαϊκή οικονομία είναι σε κατάσταση κακή. Οι περισσότερες χώρες μπαίνουν σε αποπληθωρισμό. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στην ενδεχόμενη διακοπής της χρηματοδότησης από τον Ντράγκι, ο κύριος Μηλιός είπε: «δεν πρόκειται να υπάρξει διακοπή της χρηματοδότησης στις Ευρωπαϊκές τράπεζες. Είμαι σίγουρος ότι ο Νράγκι δεν θα το κάνει. Δεν θα φτάσει ούτε καν στην απειλή. Όλα αυτά που ακούγονται είναι φήμες. Κανείς δεν μπορεί να παίζει πια σε αυτή την εύθραυστη κατάσταση της οικονομίας. Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών θα συνεχίσει απρόσκοπτα. Είμαι απολύτως σίγουρος. Το κλίμα φάνηκε μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Bloomberg. Όσα λέω τα βασίζω και στις πληροφορίες που έχω αλλά και στην αντίληψή μου».

Ο Γιάννης Μηλιός μίλησε στον Σεραφείμ Κοτρώτσο και για τα τωρινά κρατικά οικονομικά δεδομένα: «Ο Ιανουάριος είναι πάντα ένας κακός μήνας, αλλά και οι εκλογές έχουν αρνητικά στοιχεία που όμως διορθώνονται γρήγορα. Οι υποχρεώσεις προς το δημόσιο πρέπει να πληρωθούν. Και όταν μιλάμε για τις υποχρεώσεις, μιλάμε για τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε δεσμευτεί, αλλά όσο αφορά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο πρέπει να πληρωθούν οι υποχρεώσεις προς το δημόσιο. Και αυτό γιατί ακόμα δεν έχει ψηφιστεί ο νόμος που τις ακυρώνει».

Για τον κατώτατο μισθό των 751 ευρώ, και εάν θα τον δούμε άμεσα, ο κύριος Μηλιός απάντησε στον Σεραφείμ Κοτρώτσο: «Μπορώ να σας πω ότι δεν θα έχουμε κάποια έκπληξη. Δεν προτρέχουμε όμως, περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό»

Για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας, ο κύριος Μηλιός ανέφερε:

«Μία λογική που επιδιώκει ευρύτερη συναίνεση, είναι μία σωστή λογική. Η υποψηφιότητα που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους μας. Πάντως, όσο αφορά την υποψηφιότητα του κυρίου Αβραμόπουλου, δεν θα είχα καμία αντίρρηση»

Στο ενδεχόμενο να προταθεί για Έλληνας Επίτροπος στην ΕΕ, απαντά : «Είμαι κωπήλατης σε οποιαδήποτε θέση. Ό,τι και εάν μου ανατεθεί από το κόμμα μου θα το δεχτώ».

Keywords
Αναζητήσεις
μηλιος γιωργος γιατρος
Τυχαία Θέματα