Η Διαφθορά εχθρός της Ανάπτυξης

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη μελλοντική πορεία της χώρας η υπόθεση του «κυνηγητού»που έχει ξεκινήσει ο υπουργός Επικρατείας, εισαγγελέας κ .Π. Νικολούδης, που δραστηριοποιήθηκε από το πόστο του προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Αν παραχθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα από τον αγώνα της κυβέρνησης κατά της Διαφθοράς, το κέρδος για τη λειτουργία των δημοκρατικών πραγμάτων και για την εθνική οικονομία θα είναι τεράστιο. Διότι το ζήτημα δεν είναι μόνο ηθικής τάξεως. Τα οικονομικά σκάνδαλα που για δεκαετίες παράγει το «πολιτικό σύστημα»,ως

σύνθετο οικοδόμημα πολιτικών και οικονομικών «ελίτ» με τη συνδρομή «ισχυρών» κύκλων του χώρου των ΜΜΕ, δεν αφορούν μόνο αθλιότητες προσώπων και ομάδων προσώπων, που εγκληματούν ψυχρά για να συσσωρεύσουν παράνομα κέρδη. Αυτά τα σκάνδαλα αποτελούν προϊόντα των κύκλων που ευθύνονται σε σημαντικό βαθμό για την υπανάπτυξη της χώρας μας.

Αν η Ελλάδα ,τον 21ο αιώνα πολύ λίγο μοιάζει με ευρωπαϊκή Δημοκρατίας στον τρόπο λειτουργίας της, αυτό οφείλεται στην ελευθερία κινήσεων των εγκληματικών οικονομικών-πολιτικών «ελίτ» ,των λεγόμενων «διαπλεκόμενων». Αυτά εμποδίζουν τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και του Κράτους Δικαίου και εμποδίζουν έτσι την Ελλάδα να μπει σε τροχιές παραγωγικότητας και εθνικής ανάπτυξης.

Φοροδιαφυγές τεραστίων μεγεθών, σκάνδαλο Χρηματιστηρίου, σκάνδαλο λίστας Λαγκάρντ, Proton Bank, μίζες πολιτικών και κομμάτων απ’ τη «Ζήμενς», εγκληματικά κυκλώματα, όπως αυτό του πολιτικού πρώην υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου, υπόθεση υποβρυχίων, λαθρεμπόριο πετρελαίου με πολιτική ανοχή, παράνομη λειτουργία τηλεοπτικών δικτύων, χαριστικά τραπεζικά δάνεια σε υπερχρεωμένα κόμματα, αυτά και πολλά άλλα ροκανίζουν, χρόνια τώρα, το δημοκρατικό πολίτευμα και καθηλώνουν την Ελλάδα σε κατάσταση εθνικής καθυστέρησης με κλειστούς τους δρόμους της πολιτικής που οδηγούν στην ανάπτυξη.

Η Ελλάδα και η Δημοκρατία της θα πάρουν μια βαθιά ανάσα, αν κτυπηθεί καίρια, στην καρδιά του, το τέρας της Διαφθοράς. Ας δοθεί, λοιπόν, κάθε βοήθεια και κάθε τεχνικό μέσο στον κ. Νικολούδη για την εκτέλεση της εθνικής αποστολής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα