Μία βόλτα στο μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου

To σπήλαιο Hang Son Doong στο Βιετνάμ είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου. Έχει μήκος πάνω από 8,5χλμ , ενώ κρύβει μέσα του μια ζούγκλα και έναν ποταμο μήκους 2,5χλμ. Είναι τόσο μεγάλο που θα μπορούσε να χωρέσει ένας ουρανοξύστης 40 ορόφων μέσα στους τοίχους του.

Όμως κανείς δεν ήξερε τίποτα από αυτά μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια.

Ανακαλύφθηκε το 1991 από έναν αγρότη της περιοχής, ωστόσο, μόλις το 2009 δημοσιοποιήθηκε η ανακάλυψή του, αφού, πρώτα,

Βρετανοί σπηλαιολόγοι το εξέτασαν εξονυχιστικά για πρώτη φορά.

Μυστήριο ακόμα αποτελεί ο ήχος σφυρίγματος που βγαίνει από το σπήλαιο που συχνά «τρομοκρατεί» κατοίκους και επισκέπτες.

Μάλιστα, το 2010, όταν μια ομάδα ερευνητών βρήκε μια έξοδο από τη σπηλιά, παρατήρησε μερικά μαργαριτάρια που είχαν το ίδιο μέγεθος με μια μπάλα του μπέιζμπολ γεγονός πραγματικά ανεξήγητο.

Ο άνθρωπος που ανακάλυψε το Σον Ντόονγκ το 1991 δεν μπήκε μέσα γιατί η είσοδος φαινόταν τρομακτικά απότομη. Στις περιοδείες του επόμενου έτους, οι επισκέπτες θα κατέβουν με σκοινί 80 μέτρα για να μπουν στη σπηλιά.

Η οροφή του σπηλαίου κατέρρευσε αιώνες πριν, επιτρέποντας σε μία καταπράσινη ζούγκλα να ριζώσει φιλοξενώντας πιθήκους και αλεπούδες, ενώ οι εξερευνητές κάνουν λόγο για ένα υπόγειο κήπο της Εδέμ.

Φύκια από αρχαίες λίμνες καλύπτουν τμήματα του εσωτερικού του σπηλαίου ενώ ο βυθός του είναι γεμάτος σπάνια μαργαριτάρια και φυτά που δεν έχουν καταγραφεί σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου.

Πλέον,από φέτος η εταιρεία Oxalis έχει ξεκινήσει περιηγήσεις στα άδυτα του σπηλαίου στα πλαίσια εξαήμερων διακοπών, αλλά με την άκρως τσουχτερή και απαγορευτική τιμή των 3.000 δολαρίων το άτομο.

Την πρώτη νύχτα τους μέσα στη σπηλιά, οι επισκέπτες θα εγκατασταθούν κοντά στο «πόδι του σκύλου» μια γιγαντιαία ομάδα από σταλαγμίτες που μοιάζει πράγματι με το πόδι ενός σκύλου!

Keywords
Τυχαία Θέματα