Μία συνήθης,"απλή", μέρα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Η 7η Μαΐου 2015, ήταν μία «απλή» ημέρα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όπως όλες οι υπόλοιπες, τουλάχιστον σε ειρηνική περίοδο…


Χθες, από τα χαράματα η επίλεκτη Διακλαδική Δύναμη Ταχείας Επεμβάσεως, η οποία αποτελείται από Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων των τριών Κλάδων, αεροσκάφη και ελικόπτερα καθώς και σκάφη του Στόλου, ειδοποιείται αιφνιδιαστικά τα ξημερώματα, ότι έχουν «καταληφθεί» από τον εχθρό αεροδρόμια σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που θα πρέπει να ανακαταληφθούν.

Όπερ και εγένετο.


Χθες, στο Λουτράκι το επίλεκτο 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού του Στρατού Ξηράς, Λόχος του οποίου θα αποτελέσει τον «πυρήνα» για τη «νέου τύπου ΜΟΜΑ», πραγματοποίησε μία επίδειξη των μοναδικών του δυνατοτήτων, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Και εντυπωσίασε πραγματικώς.
Χθες, ελικόπτερο S-70B-6 Aegean Hawk της ιστορικής Διοικήσεως Ελικοπτέρων Ναυτικού διέσωσε έναν Ελβετό τουρίστα επιβάτη ενός μεγάλου ιταλικού κρουαζιερόπλοιου, ενώπιον 1800 συνεπιβατών του και μελών του πληρώματός του, «διαφημίζοντας» με τον καλύτερο τρόπο τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τις ικανότητες του προσωπικού τους και τον επαγγελματισμό τους.


Χθες επίσης η 358 Μοίρα Ερεύνης – Διασώσεως με ένα ελικόπτερο Α-109 μετέφερε από την Σύρο στην Ελευσίνα, ένα αγοράκι μόλις μιας ώρας μέσα σε θερμοκοιτίδα με σοβαρό πρόβλημα υγείας και τελικώς του έσωσαν τη ζωούλα του.

Χθες σε ένα άλλο σημείο της ελληνικής επικράτειας, μονάδες του ΠΝ και της ΠΑ, συμμετείχαν με επιτυχία στην τριεθνή, άσκηση αεροναυτικών δυνάμεων από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, στο πλαίσιο της ασκήσεως “Nobile Dina 2015”.

Πέντε διαφορετικές «επιχειρήσεις» για όλους τους Κλάδους των Ελληνικών ΕΔ, μέσα σε μία και μόνο ημέρα.
Αυτή πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη και πιο ουσιαστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις ατυχείς διατυπώσεις κάποιων επιφανών Ευρωπαίων πολιτικών. Ταυτοχρόνως όμως πιστεύουμε ότι η αποτελεσματικότητα αυτή, ο επαγγελματισμός και οι ικανότητες του προσωπικού τους, αποτελούν την καλύτερη «απάντηση» των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαιτέρως αυτήν την δύσκολη περίοδο, προς ορισμένους «μίζερους» εκ των συμπατριωτών μας, που μέσα από την ανωνυμία του διαδικτύου, σχολιάζουν «εκ του καναπέως» το «πώς» και το «γιατί» ένας στρατιώτης φορά στραβά το κράνος του σε μία φωτογραφία, το αν το τυφέκιο ενός άλλου κρατείται ή όχι σωστά από τον κάτοχό του και άλλα τέτοια…ευτράπελα, όταν σχολιάζονται από ΑΣΧΕΤΟΥΣ!

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Keywords
Τυχαία Θέματα