Συμφωνία "βλέπει" ο Βαρουφάκης αλλά όχι τη Δευτέρα

Την βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές πριν το τέλος του μήνα, όχι όμως στο Eurogroup της Δευτέρας, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

Επιφυλακτικός για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της 11ης Μαϊου, εμφανίστηκε νωρίτερα ο Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Χθες, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο στις Βρυξέλλες,

είχε δηλώσει ότι αναμένει συμφωνία εντός ημερών ή εβδομάδων.

«Επιφυλακτικά σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες» πηγαίνει και το Βερολίνο στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, ο οποίος παρέπεμψε στις χθεσινές σχετικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. «Θα δούμε πώς θα είναι τα πράγματα τη Δευτέρα» είπε.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση του κ. Σόιμπλε με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο κ. Γιέγκερ έκανε λόγο για μια από τις τακτικές επαφές που γίνονται στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

«Αν θεωρείτε ότι η Ελλάδα έπαιξε κάποιο ρόλο στη συνάντηση, δεν κάνετε λάθος», είπε χαρακτηριστικά, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Wall Street Journal

Το έγγραφο των 36 σελίδων που περιλαμβάνει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και τα σχέδια μεταρρύθμισης, το οποίο μοίρασε σε κάποιους από τους ομολόγους του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, έχουν μπερδέψει τους αξιωματούχους που εμπλέκονται στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και των πιστωτών της, αναφέρει η The Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι αξιωματούχοι τόνισαν πως τα αρχεία διαφέρουν σημαντικά από αυτά που έχουν συζητηθεί στις τεχνικές συνομιλίες στις Βρυξέλλες τις τελευταίες ημέρες και υπογραμμίζουν το «πώς ο Γιάννης Βαρουφάκης συνεχίζει να περιπλέκει την πρόοδο προς μια συμφωνία χρηματοδότησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα