Μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να δρομολογήσει τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο έχει φέρει πιο κοντά τον Γιώργο Παπανδρέου με τον Ευ. Βενιζέλο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την επομένη της ανακοίνωσης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, συμφώνησαν μεταξύ άλλων να κρατήσουν ενιαία στάση απέναντι στο πολιτικό και επικοινωνιακό παιχνίδι που επιδιώκει να παίξει η Κουμουνδούρου προκειμένου να ενοχοποιήσει τον χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης και να αθωώσει τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε στην ίδρυση νέου κόμματος, στερώντας στις τελευταίες εθνικές εκλογές από το ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου τη δυνατότητα να εισέλθει στη Βουλή με μεγαλύτερα ποσοστά, η επιθετικότητα που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον τους για την περίοδο που διαχειρίστηκαν από κοινού την οικονομική πολιτική της χώρας, στην πιο σκληρή εφαρμογή του μνημονίου (ο ένας ως πρωθυπουργός και ο άλλος ως υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος), τους υποχρεώνει να έχουν ενιαία γραμμή υπεράσπισης και να καταγγείλουν τις υπόγειες διαδρομές ανάμεσα στον Αλ. Τσίπρα και τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος εξαιρείται από το κάδρο των ευθυνών για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα