Κατερίνα Στικούδη: “Μόνο οι γκέι με σέβονται”

Της Μαρίας Ένεζλη-Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (ένθετο SECRET)

Οι σέξι εμφανίσεις της αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού και παραμένουν για μέρες πρώτο θέμα συζητήσεων. Οι μετοχές της όλο και ανεβαίνουν στο μουσικό πεντάγραμμο και παρά το βαρύ πρόγραμμά της, μιας και ετοιμάζει την περιοδεία της σε Ελλάδα, Κύπρο αλλά και Γερμανία, η τραγουδίστρια πλέον Κατερίνα Στικούδη αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του εαυτού της στο «S».

Γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Οδοντιατρική στο ΤΕΙ Λάρισας, στο τμήμα των Ιατρικών Εργαστηρίων, υπήρξε αθλήτρια κολύμβησης στον ΠΑΟΚ και το 2005 κέρδισε τον τίτλο της Μις Ελλάς.

Το μοντέλο-παρουσιάστρια και νυν τραγουδίστρια στην ηλικία των δεκαεπτά έφυγε από τη γενέτειρά της και στην προσπάθειά της να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο, κατάφερε να χαράξει μια επιτυχημένη πορεία. «Οταν ήμουν μικρή, ήθελα να γίνω οδοντίατρος, αλλά χαίρομαι τελικά που ήρθαν έτσι τα πράγματα και δεν το ακολούθησα, γιατί πειραματίστηκα και είδα ακριβώς τι μου αρέσει και το ακολούθησα. Σε όλο αυτό με βοήθησε και η στάση των γονιών μου, που με άφησαν ελεύθερη να αποφασίσω, και ας ήθελε η μαμά μου κατά βάθος να γίνω δασκάλα, όπως είναι και η ίδια», αποκαλύπτει η Κατερίνα.

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ. Οπως η ίδια δηλώνει, η είσοδός της στον χώρο του τραγουδιού, έχοντας στο ενεργητικό της μια λαμπερή πορεία στο μόντελινγκ και στην παρουσίαση, ήταν αρκετά δύσκολη. «Στον συγκεκριμένο χώρο αντιμετώπισα δυσκολία για να καταφέρω να με αποδεχτούν. Από την πλευρά μου βέβαια ακολούθησα συγκεκριμένα βήματα για να μπορέσω να εξελιχθώ και να καθιερωθώ, αλλά η εμφάνιση πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις αποτελεί τον εύκολο στόχο. Προφανώς οι άνθρωποι που δεν έχουν καταφέρει να κάνουν πράγματα παίρνουν ικανοποίηση με αυτό τον τρόπο, γιατί νιώθουν καλύτερα. Το θετικό βέβαια είναι πως πλέον ακόμα και ο πιο αυστηρός κριτής μού αναγνωρίζει τη δουλειά που κάνω, οπότε αυτό για μένα είναι επιτυχία. Ούτως ή άλλως, δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους και αυτό είναι κατανοητό, όταν όμως αναγνωρίζεται η δουλειά μου, ακόμα και από άτομα που δεν με συμπαθούν, αυτό για μένα αποτελεί ικανοποίηση».

Η σέξι εμφάνισή της στην πίστα, όπως λέει η ίδια, αποτελεί έναν ρόλο, καθώς στη ζωή της τής αρέσει να είναι απλή, περιποιημένη, χωρίς υπερβολές. Το τελευταίο διάστημα, αρέσκεται να βάζει extreme πινελιές στην παρουσία της, κάτι που σχολιάζεται ποικιλοτρόπως, με την ίδια να μη διστάζει να παραδεχτεί πως οι μόνοι που της έχουν φερθεί καλά και της δείχνουν την αγάπη τους χωρίς δεύτερες σκέψεις είναι οι γκέι: «Είτε είναι επαγγελματική συνεργασία είτε είναι κάποιο live, όπως σε ένα που είχε πραγματοποιηθεί σε γκέι μπαρ, ομολογώ πως το κοινό ήταν από τα καλύτερα. Οι γκέι είναι αυτοί που μου έχουν φερθεί πολύ καλά και μου δείχνουν πάντα την αγάπη τους».

ΠΡΟΤΑΣΗ. Μπορεί να είναι το απόλυτο θηλυκό για κάθε άνδρα, στα επαγγελματικά της όμως είναι αντράκι και πολύ δουλευταρού. Αν και αγαπάει πολύ το τραγούδι, δεν θα έλεγε «όχι» σε μια μουσική-τηλεοπτική πρόταση, αρκεί να υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, τις οποίες θέτει η ίδια. «Δεν θεωρώ ότι στη δουλειά πρέπει να βάζουμε κουτάκια και παρόλο που στην παρούσα φάση ασχολούμαι αποκλειστικά με τη μουσική, αν μου πρότειναν κάποιο concept που θα με ενδιέφερε, με καλούς συντελεστές, θα το έκανα. Πλέον δεν συμβιβάζομαι, γιατί το έκανα στο παρελθόν και την πάτησα. Αυτός είναι και ο λόγος που έχω αρνηθεί και διάφορες τηλεοπτικές προτάσεις που μου έχουν κάνει κατά καιρούς. Δεν είναι εύκολη υπόθεση η τηλεόραση και αρκετές φορές είχα να αντιμετωπίσω τη βάρβαρη συμπεριφορά ατόμων που ήταν πίσω από τις κάμερες. Για παράδειγμα, μου είχε τύχει να είμαι σε ολοήμερα γυρίσματα και να μας έχουν όλη μέρα μόνο με ένα τοστ. Δεν πειράζει όμως, εγώ φροντίζω να κρατάω τις καλές εμπειρίες από όλο αυτό, γιατί μόνο κερδισμένος βγαίνεις έτσι στην πορεία».

Στα σχέδιά της γάμος και οικογένεια

Η αλήθεια είναι πως πάντα γνωρίζαμε ελάχιστα για την Κατερίνα Στικούδη, καθώς φρόντιζε με επιτυχία να κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ισως να έφταιγε, όπως λέει η ίδια, ότι ήταν μικρή και δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη δημοσιότητα. Τώρα όμως, πιο σίγουρη από ποτέ για τον εαυτό της, μοιράζεται μικρά, καθημερινά της μυστικά. «Είμαι έτσι σαν άνθρωπος… κλειστός, αλλά με τους φίλους μου θα μιλήσω για τα προσωπικά μου. Επίσης, εκτός από κλειστός άνθρωπος, είμαι και “αρρωστάκι” με την καθαριότητα, σε σημείο να κάνω τους άλλους να αισθάνονται λίγο άβολα». Εκτός από τα επαγγελματικά της, διανύει και μια πολύ καλή περίοδο στα προσωπικά της, στο πλευρό του D.j. Rico και παρόλο που δεν σκέφτεται τον γάμο και την οικογένεια στην παρούσα φάση, είναι μέσα στα μελλοντικά της σχέδια. Τελικά, η «Γεύση ζωής», όπως είναι και ο τίτλος του καινούργιου της κομματιού, μόνο γλυκιά θα μπορούσε να είναι για την Κατερίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα