Συνάντηση Τζιτζικώστα με Φράγκο...

Καλημέρα, καλημέρα από την αγαπημένη πόλη όλων των Ελλήνων, την αγαπημένη Θεσσαλονίκη, που, παρά το λιοπύρι του Ιουλίου, «πλήττεται» από τα παρασκήνια της πολιτικής.

Συνάντηση με Φράγκο

Αυτό και αν είναι είδηση. Προ ημερών ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, συναντήθηκε με τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ, Φραγκούλη Φράγκο, και στο τετ-α-τετ που είχαν για αρκετή ώρα είπαν πολλά και διάφορα, μεταξύ

των οποίων και για τις πολιτικές εξελίξεις. Περισσότερα θα σας αποκαλύψουμε προσεχώς... Η συνάντησή τους, βέβαια, δεν ήταν προγραμματισμένη, ούτε είχε επιδιωχθεί από τις δύο πλευρές. Απλώς, παρέστησαν και οι δύο το απόγευμα του Σαββάτου στη Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, όπου παντρευόταν γιος παλαιού παράγοντα του ΠΑΟΚ, όπου έδωσαν το «παρών» ουκ ολίγοι εκπρόσωποι της αθλητικής, κοινωνικής και πολιτικής σκηνής της συμπρωτεύουσας, όπως οι Πρέλεβιτς, Ζαγοράκης, Γαλατσόπουλος, Διονύσης Ψωμιάδης, πολλοί ακόμα παίκτες και παράγοντες της ομάδας και οι Βούλα Πατουλίδου και Δημήτρης Βαρτζόπουλος και φυσικά ο Πανίκας, ο οποίος ποτέ δεν λείπει από τέτοια.

Στην παραλία από τώρα

Δήμαρχοι που εξελέγησαν στις εκλογές αποφάσισαν να φύγουν στις αρχές αυτού του μήνα για διακοπές με στόχο να γυρίσουν ξεκούραστοι και να ετοιμάσουν τα πλάνα τους για τη νέα θητεία. Το μόνο σίγουρο είναι πως στην ορκωμοσία τους θα είναι μαυρισμένοι…

Αποχώρηση από το «Ποτάμι»


Με αιχμές από το facebook αποχώρησε ο Αιμίλιος Γρηγοριάδης από τη θέση του συντονιστή Ξάνθης στο «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο Γρηγοριάδης, που είναι γνωστός γυναικολόγος και ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, εκφράζει μια σειρά από διαφωνίες με τα τοπικά στελέχη, ενώ δηλώνει πως παραμένει μέλος του «Ποταμιού». Μάλιστα, δεν κατάφερε να εκλεγεί στο περιφερειακό συντονιστικό όργανο του κόμματος και ίσως αυτός ήταν ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση.

Εξορμήσεις Κικίλια



Καλά φαίνεται να το πάει ο Βασίλης Κικίλιας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Από χθες ξεκίνησε περιοδείες ανά την επικράτεια προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις ελλείψεις της Αστυνομίας, αλλά και να επιθεωρήσει τη λειτουργία των Κέντρων Κράτησης Λαθρομεταναστών. Πρώτη του στάση ήταν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου, συνοδευόμενος από τον γενικό επιθεωρητή Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, αντιστράτηγο Εμμανουήλ Κατριαδάκη, επισκέφθηκε τα επιχειρησιακά κέντρα στη Βύσσα και στο Χειμώνιο, χώρους φιλοξενίας λαθρομεταναστών και κέντρα πρώτης υποδοχής στους νομούς Εβρου, Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης και σταθμούς Συνοριοφυλακής.

Δραστήριος
Για μια ακόμα φορά οι Καστοριανοί του εξωτερικού αποδεικνύουν την αξία τους. Ο λόγος για τον Λαοκράτη Κοράνη, που είναι γέννημα-θρέμμα από το Λιβαδοτόπι και αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της Ουγγρικής Βουλής, με μεγάλη δράση μεταξύ άλλων και σε θέματα μεταναστών.

Παράδειγμα

Πάνω από όλα η Ξάνθη για τους Καραλίδη και Ζαγναφέρη. Οι δυο τους, πρώην και νυν αντιπεριφερειάρχης, συναντήθηκαν και τα είπαν διεξοδικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησαν για όλα τα προβλήματα της πόλης, ενώ θα πραγματοποιηθεί και άλλη συνάντηση πριν από την τελετή παράδοσης. Μακάρι το παράδειγμά τους να το μιμηθούν και άλλοι αντιπεριφερειάρχες, σε άλλες περιοχές της χώρας.

Κρύα αστεία

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Εμποροβιοτεχνικών Επιμελητηρίων της Δ. Μακεδονίας βρέθηκε ο νέος δήμαρχος Κοζάνης. Ο Λευτέρης Ιωαννίδης πριν απευθυνθεί στους δημοσιογράφους θέλησε να αστειευτεί, λέγοντας πως θέλει να κάνει δηλώσεις για τον Γκέκα. Οπως καταλαβαίνετε η πλατεία ξέσπασε σε χαμόγελα.

Παιχνίδια



Φαίνεται πως ξεκίνησε νωρίς την αντιπολίτευση. Ο Γιώργος Σβώλης (φωτ.) είναι απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και δεν άντεξε τη δήλωση του νέου περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, ο οποίος μίλησε για παραίτηση, αν η τοπική κοινωνία δεν στηρίξει τις κινητοποιήσεις κατά της πώλησης της «μικρής» ΔΕΗ. Ο Σβώλης τού έδειξε τον δρόμο, ζητώντας του να είναι «μάγκας» στη μάχη και να μπει πρώτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα