Καλαντζής στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: "Είναι θέμα πολιτικού κλίματος να βρεθούν οι 180"

«Αυτό που είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι θα βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό, εγώ δεν θα το έλεγα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθύνεται σε ανθρώπους που αντιλαμβάνονται αυτό το ύφος. Εσείς βέβαια έχετε κάθε δικαίωμα να κάνετε κριτική αλλά δεν μπορούν κάποιοι από το ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορούν

κάποιον όταν κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ το έχουν ήδη κάνει», δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Καλαντζής.

Ο κ. Καλαντζής υπογράμμισε ωστόσο ότι: «Όταν ζητάμε να αλλάξει η πολιτική και το ύφος των πολιτικών, δεν μπορούμε να εξαιρούμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι ξέρουν ότι αυτά που είπε ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη δεν μπορούν να γίνουν, να εφαρμοστούν, ωστόσο δεν μιλάει κανείς γιατί όλοι μύρισαν εξουσία».

Για το πολιτικό κλίμα που επικρατεί ο κ. Καλαντζής εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός και απέναντι και στους κυβερνητικούς εκπροσώπους, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «ανισορροπίες»: «Αν γίνει μια ακόμη ανισορροπία, για να μην πω κάτι σκληρότερο, όπως αυτή που έγινε με τον ΕΝΦΙΑ, σίγουρα θα κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή ήρθε στη βουλή το θέμα της μείωσης του πετρελαίου θέρμανσης. Είναι δύσκολο να βγω και να πω ότι δεν θέλω 30% μόνο, αλλά θέλω 70%. Φταίμε κι εμείς σε κάποια πράγματα» σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Γίνεται προσπάθεια να γίνει δικαιότερος ο ΕΝΦΙΑ, γίνανε βελτιώσεις, αλλά ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί κάτι τέτοιο, γιατί κάποιοι «σοφοί» είχαν κάνει αρχικά τα λάθη. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή του» τόνισε και υπογράμμισε: «Σαφώς, υπάρχουν και υπουργοί που δεν ξέρουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους».

Σχετικά με τις Προεδρικές εκλογές ο κ. Καλαντζής εκτίμησε ότι θα συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές που χρειάζονται, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να δεχτεί ο Κώστας Καραμανλής πρόταση για υποψηφιότητα.

«Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση ο Καραμανλής να θέλει να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λόγω ιδιοσυγκρασίας, αλλά πολλών άλλων λόγων.

Είναι θέμα πολιτικού κλίματος να συγκεντρωθούν οι 180 και πιστεύω ότι έτσι συγκεντρωθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να έχει πολιτικό χρόνο αυτή η κυβέρνηση για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Αν αποδώσουν τα νέα μέτρα και οι διορθώσεις που έχουν γίνει ώστε να εξαλειφθούν οι αδικίες τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί με περισσότερους από 185 βουλευτές».

Τέλος, για την νέα εμφάνιση της Βουλευτίνας Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σταυρινούδη-Σόδη, ο κ. Καλαντζής αρκέστηκε να σχολιάσει: «Πώς το είπε ο Τραγάκη; Παναγία μου, Παναγία μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα