Η ξανθιά σκιά του Αντρίκου Παπανδρέου

Του Διονύση Θανάσουλα - Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τα όνειρα της κ. Μαριάνθης Αλεξίου-Παπανδρέου για τη ζωή της ήταν πολύ φιλόδοξα για να χωρέσουν στη μικρή κοινωνία της Ξάνθης. Αυτό θυμούνται παλιές της συμμαθήτριες και άνθρωποι που γνώρισαν ως ανήσυχη -μόνο ως προς τις φιλοδοξίες- έφηβη τη σύζυγο του κ. Αντρίκου Παπανδρέου, η οποία «έκλεψε» τα φλας στην εκδήλωση του Ζαππείου την προηγούμενη εβδομάδα. Φτάνει άλλωστε να δει κάποιος το επαγγελματικό της προφίλ στο LinkedIn

για να διαπιστώσει ότι η εντυπωσιακή ξανθιά δημοσιογράφος λανσάρεται ως απόφοιτος του φημισμένου Harvard University. Η αλήθεια -κι αυτό φαίνεται στο προφίλ της- είναι ότι παρακολούθησε μόλις ένα μάθημα Ψυχολογίας το 2008 και αυτή ήταν η μόνη σπουδή της κ. Παπανδρέου στο διάσημο πανεπιστημιακό ίδρυμα, αν και δεν της λείπουν τα πολλά και καλά πτυχία.

ΕΛΒΕΤΙΑ

Μεγαλωμένη σε ένα προστατευμένο επαρχιακό περιβάλλον από γονείς που τη λάτρευαν, ευτύχησε να τελειώσει το λύκειο στο κολέγιο «Ανατόλια» της Θεσσαλονίκης το 1981, ενώ αμέσως μετά έφυγε για την Ελβετία. Η οικονομική ευμάρεια της οικογένειας άλλωστε επέτρεπε αυτό το ταξίδι και την παραμονή της εκεί. Φοίτησε για έναν χρόνο στο περίφημο American College of Switzerland, στο Τμήμα Ελευθέρων Τεχνών και Επιστημών, και το 1987 πήρε το πτυχίο της στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Την ίδια χρονιά, ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα, από την ιστορική εφημερίδα «Ακρόπολη», στο τμήμα των διεθνών ειδήσεων, απόλυτα προστατευμένη, όπως θυμούνται κάποιοι συνάδελφοί της, και πάντως μακριά από τα ρεπορτάζ του δρόμου.
Η σημερινή γοητεία της δεν υπήρχε τότε. Ηταν μια μελαχρινή, με κάποια παραπανίσια κιλά κοπέλα και ο χαρακτήρας της -αυτός που αναδείκνυε τότε τουλάχιστον- πρόδιδε μια χαμηλών τόνων νεαρή, που δεν ήταν περιζήτητη. Η «Ακρόπολη» πάντως ήταν απλώς η αρχή. Εναν χρόνο μετά, η Μαριάνθη Αλεξίου εντάχθηκε στο «Κλικ» και βίωσε για έναν χρόνο την επανάσταση στον περιοδικό Τύπο, δουλεύοντας στο έντυπο που άλλαξε για πάντα τον χώρο των εκδόσεων. Ακολούθησαν έντυπα του ΔΟΛ, όπως ο «Ταχυδρόμος», η εφημερίδα «Το Βήμα», το περιοδικό «Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι», η θητεία της ως ανταποκρίτριας στην Αμερική και, φυσικά, δεκάδες ταξίδια στο εξωτερικό.

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Η γνωριμία της με τον κ. Αντρίκο Παπανδρέου αποδείχθηκε καταλυτική, αφού ο έρωτάς τους οδηγήθηκε πολύ γρήγορα και αθόρυβα στα σκαλιά της εκκλησίας. Τότε ήταν και η εποχή της μεταμόρφωσής της σε μια κομψή κυρία. Τα περιττά κιλά εξαφανίστηκαν, πρόσεχε πολύ τη διατροφή της και γυμναζόταν καθημερινά, συνήθειες που δεν έχει εγκαταλείψει μέχρι σήμερα. Κάτι που διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι οι προσκεκλημένοι στην πρόσφατη εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου.
Οσοι την έχουν γνωρίσει κατά τη διάρκεια της πορείας της κάνουν λόγο για μια πολύ εξωστρεφή και επικοινωνιακή γυναίκα, που ξέρει πολύ καλά να «πουλάει» τον εαυτό της, ανάλογα με τον κύκλο και την περίσταση στην οποία θα βρεθεί.
Κάπως έτσι, τα χρόνια παραμονής του ζεύγους στο Λονδίνο ήταν ονειρικά. Η ντροπαλή κοπέλα από την Ξάνθη είχε μεταλλαχθεί σε μια κυρία που περνούσε με άνεση την είσοδο του Kensington Palace τον χειμώνα του 2010, στο πλευρό του συζύγου της. Αμφότεροι είχαν προσκληθεί στο φιλανθρωπικό γκαλά της κ. Χρυσάνθης Λαιμού και, εν αντιθέσει με τον εσωστρεφή Αντρίκο, η κ. Μαριάνθη Παπανδρέου ήταν λαλίστατη στα πηγαδάκια που στήθηκαν πριν από το δείπνο, εντυπωσιάζοντας εφοπλιστές και επιχειρηματίες με τις γνώσεις της.

Οι καλά γνωρίζοντες τα της οικογένειας Παπανδρέου, άλλωστε, λένε ότι τα μέλη της μάλλον πρέπει να ευχαριστούν τη νύφη τους. Αυτή ήταν που έβαλε τον κ. Χάρη Παμπούκη στον στενό κύκλο της οικογένειας, προκειμένου να δώσει λύση στο θέμα που είχε προκύψει με την περίφημη βίλα του Ψυχικού, μετά το άνοιγμα της διαθήκης της Σοφίας Μινέικο. Τότε ο μετέπειτα υπουργός έβγαινε με μια στενή φίλη της κ. Μαριάνθης Παπανδρέου και μέχρι σήμερα η φιλία τους παραμένει ισχυρή και αλώβητη στον χρόνο.
Αντίθετα, οι πολύ καλές σχέσεις με το ζεύγος Γριβέα -Βάτσικα διαταράχθηκαν -μόνο για λίγο- με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και την υποτιθέμενη εμπλοκή του κ. Αντρίκου Παπανδρέου, ο οποίος απάντησε άμεσα ξεκαθαρίζοντας τη θέση του. Η σύζυγός του τον στήριξε και εξακολουθεί να τον στηρίζει καθημερινά, ενώ παράλληλα συνέχισε να εργάζεται αλλά και να εμπλουτίζει τις γνώσεις της. Πέρασε από τον Ομιλο Λυμπέρη γράφοντας στο «Life & Style» και τη «Vogue», εργάστηκε ως μεταφράστρια στον εκδοτικό Οίκο Λιβάνη και ήταν υπεύθυνη παραγωγής στον τηλεοπτικό «Ελλήσποντο» του Mega, που παρουσίαζε η Ελλη Στάη.

Το τατουάζ και η λατρεία στην Τέχνη

Οσοι την ξέρουν πολύ καλά επισημαίνουν ότι η κ. Μαριάνθη Παπανδρέου είναι πλέον μια άλλη γυναίκα, που δεν διστάζει να «χτυπήσει» τατουάζ στο χέρι της. Το σχέδιο που επέλεξε, όπως λένε όσοι πρόλαβαν να το δουν, είναι ένας αετός. Η ίδια κινείται ανάλογα με το ύφος της βραδιάς και το θέμα της. Αν έχει να κάνει με την Τέχνη, μπορεί να μιλάει με τις ώρες για τα έργα του Ντάμιεν Χιρστ, του Μαουρίτσιο Κατελάν ή του Τζεφ Κουνς. Ενδυματολογικά, έχει υιοθετήσει το στυλ «Sex and the City», κάτι που απέδειξε και με την τελευταία της εμφάνιση στο Ζάππειο. Εκεί όπου οι καλεσμένοι ασχολήθηκαν για αρκετή ώρα με τη διάφανη πουκαμίσα της, την ξανθιά κόμη και το έντονο μαύρισμα από τις διακοπές σε εναλλακτικούς -τρόπος του λέγειν- προορισμούς, όπως είναι τα Κουφονήσια, η Σύμη και το Καστελλόριζο. Ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου, δίπλα της, πέρασε αναγκαστικά για αρκετά λεπτά σε δεύτερη μοίρα…

Διαβάστε επίσης:

Το σιθρού που έκανε το ΠΑΣΟΚ να ...παραμιλάει (ΦΩΤΟ)

Αδυναμία στο.... ξανθό έχουν τα αδέλφια Παπανδρέου (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα