Πάνω από 4500 χορευτές στους δρόμους της Λυών! (ΦΩΤΟ)



Για 10η χρονιά, η Λυών φιλοξένησε την μεγαλύτερη παρέλαση χορού που πραγματοποιείται στην Ευρώπη. 4500 χορευτές ξεχύθηκαν στους δρόμους, ενώ περίπου 300.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την παρέλαση.

«Φέτος επιχειρήσαμε να επιστρέψουμε στις ρίζες μας. Η παρέλαση είναι μια μικρογραφία του μεγάλου καρναβαλιού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ρίο. Στην παρέλαση συμμετέχουν 12 ομάδες, όπως και στη Βραζιλία. Φέτος κλείνουμε 10 χρόνια και σκεφτήκαμε να τιμήσουμε την μεγαλύτερη συνάντηση χορευτών στον κόσμο», δήλωσε στην κάμερα του euronews η καλλιτεχνική διευθύντρια

του φεστιβάλ Ντομινίκ Χερβιέ.


Η παρέλαση χορού αποτελεί την πιο δυνατή στιγμή της «Biennale de la Danse» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Λυών.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες χορευτές από όλο τον κόσμο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, χορεύουν υπο τις οδηγίες των καλύτερων χορογράφων της Γαλλίας.

«Είναι μια εξαιρετική εμπειρία. Είναι μια γιορτή χαράς και πολύς κόσμος βγήκε στο δρόμο, χόρεψε και διασκέδασε. Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω σε αυτή την παρέλαση. Νομίζω πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά», υποστηρίζει η χορογράφος Ιβ Χάνους.



«Η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο, έχω πολύ άγχος, αλλά είμαι ευτυχισμένη. Περνάω υπέροχα», υποστηρίζει η χορεύτρια Χασίμπα Βοισίν



Ενθουσιασμένοι δηλώνουν και οι χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης: «Είμαι εδώ από την πρώτη στιγμή. Λατρεύω τη μουσική και τον χορό, το πάρτι δεν τελειώνει ποτέ», δήλωσε μια γυναίκα.



«Ο χορός και τα κοστούμια είναι υπέροχα. Βέβαια κάνει πολύ ζέστη, όμως είναι πραγματικά υπέροχα», δήλωσε στην κάμερα του euronews μια θεατής.

Φέτος, την παράσταση έκλεψαν οι μαριονέτες του Τορίνο. Κάθε Ιούλιο, η ιταλική πόλη διοργανώνει φεστιβάλ χορού με τον τίτλο «Torinodanza».



Την παρέλαση έκλεισε η Λίμνη των Κύκνων από τον Αφρικανό χορογράφο Νταντά Μασίλο. Αφρικανοί και Γάλλοι χορευτές μάγεψαν το κοινό στην πλατεία Μπελκούρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα