Παρουσία του Στρατηγού Κωσταράκου η έναρξη μαθημάτων της 67ης Σειράς της ΣΕΘΑ



Στην έδρα της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ), στο ιστορικό Διοικητήριο των πρώην εγκαταστάσεων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στην Κυψέλη, πραγματοποιήθηκε η τελετή ενάρξεως της 67ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.
Μία τελετή που είχε ως κύριο – δημοσιογραφικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος – χαρακτηριστικό την παρουσία ως μαθητού του πρώτου αξιωματικού από την πΓΔΜ,

ενός εξαιρετικού αξιωματικού, ο οποίος πριν μερικά χρόνια είχε παρακολουθήσει τα μαθήματα και αποφοιτήσει επιτυχώς από την ΑΔΙΣΠΟ της Θεσσαλονίκης και ομιλεί απταίστως την Ελληνική. Στην τελετή παρέστησαν επίσης οι Πρέσβεις της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Αιγύπτου, ο Ακόλουθος Αμύνης της Αλβανίας, καθώς και εκπρόσωποι όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Συνολικώς, φέτος θα φοιτήσουν 63 ανώτεροι αξιωματικοί, από τους οποίους 54 των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, δύο των Σωμάτων Ασφαλείας, τρεις από την Κύπρο, δύο από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ένας από την ΠΓΔΜ, καθώς και τέσσερις Μόνιμοι Υπάλληλοι.
Τελειώνοντας αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η «πολυεθνικότητα» (ας την ονομάσουμε έτσι) της ΣΕΘΑ, αποτελεί και τη μεγάλη της «δύναμη» και αξία, κάτι που επιδιώκεται και τονίζεται ιδιαιτέρως από το ΓΕΕΘΑ, καθώς οι απόφοιτοί της, άριστοι γνώστες της Ελληνικής γλώσσης και κουλτούρας αποτελούν, τους καλύτερους άτυπους «πρεσβευτές» της Ελλάδος στις χώρες τους, όπου επιστρέφοντας αναλαμβάνουν καίριες θέσεις.



Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα