Η ΝΔ "πυροβολεί": Ρουσφέτι σε τρομοκράτες το νομοσχέδιο για τις φυλακές

Με τη Νέα Δημοκρατία να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο κυβερνητικό ρουσφέτι σε ποινικούς και τρομοκράτες άρχισε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το σωφρονιστικό σύστημα. « Εμείς δεν πρόκειται να στηρίξουμε ένα νομοσχέδιο- ρουσφέτι της κυβέρνηση σε τρομοκράτες και εγκληματίες . Ιδιαίτερα επικίνδυνοι εγκληματίες

θα απολύονται με συμπλήρωση του 1/3 της ποινής τους. Αφήνονται ελεύθεροι ακόμα και παιδόφιλοι. Η συμπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ είναι αποφασισμένη να καταστήσει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι. Αφήνει τους πολίτες χωρίς προστασία και ασφάλεια, με ποινικούς και τρομοκράτες ελεύθερους. Σπέρνει ανέμους, τις δε θύελλες ας τις θερίσει μόνη της» είπε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας. Απευθυνόμενος μάλιστα στον κυβερνητικό εταίρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο κ. Κικίλας τον κάλεσε να απαντήσει αν θα ψηφίσει ένα νομοσχέδιο το οποίο κατά δήλωση του κ. Παρασκευόπουλου είναι προϊόν συζήτησης με κουκουλοφόρους.

Ο τέως Υπουργός Δημοσίας Τάξεως έκανε λόγο για φωτογραφικές διατάξεις προκειμένου να ευνοηθούν μέλη γνωστής οικογένειας τρομοκρατών όπως χαρακτηριστικά είπε ενώ άσκησε κριτική και για τη μεταφορά του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως στο Δικαιοσύνης: : «Η αστυνομία παρακολουθεί απαθής τους Ρουβίκωνες να ασελγούν στα προπύλαια της Βουλής. Και πως έλυσε ο Πρωθυπουργός το ζήτημα διαφωνίας των δύο Υπουργών ; Μετέφερε το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως ως βαρίδι στο παρακείμενο υπουργείο Δικαιοσύνης. Το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως έγινε υφυπουργείο. Θα απαντήσει η κυβέρνηση πως εννοεί την Δικαιοσύνη; Δηλαδή το Πυροσβεστικό Σώμα τι δουλειά έχει στο Δικαιοσύνης; Θα σβήνει τις φωτιές το Δικαιοσύνης;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλας.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλος παρουσίασε μια ζοφερή κατάσταση του σωφρονιστικού συστήματος γνωστοποιώντας ότι η χώρα έχει πληρώσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ συν τους τόκους μόνο από το 2009 για καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με θέμα τις άθλιες συνθήκες κράτησης αλλά και περιστατικά βασανισμών ή απάνθρωπης συμπεριφοράς σε βάρος κρατουμένων. «Πέρα από 13 καταδίκες από 2009 αυτή τη στιγμή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εκκρεμούν 191 υποθέσεις που αναφέρονται σε συνθήκες στις ελληνικές φυλακές. Έχω γνωστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ότι λόγω του παρελθόντος της χώρας μας οι υποθέσεις θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα. Το ποσό των χρημάτων που πληρώσαμε για 13 υποθέσεις ανέρχεται σε 1,5 εκατ ευρώ συν τους τόκους. Μπορούμε εύκολα να υποθέσουμε πόσα εκατομμύρια θα πληρώσει η χώρα για καταδίκες στις υποθέσεις που εκκρεμούν. Βεβαίως το πρωτεύον για τη χώρα δεν πρέπει να είναι τα χρήματα που θα πληρώσουμε αλλά η ουσία και η βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές που είναι δραματικές» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι ο πληθυσμός στις φυλακές θα μειωθεί με το νομοσχέδιο και η κατάσταση θα βελτιωθεί καθώς θα υπάρξουν απολύσεις σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αλλά και μετατροπή σε κατ’οίκον περιορισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα