Η σφαγή των Καλαβρύτων γίνεται ταινία του Χόλιγουντ

Μια επική ταινία με θέμα την εκτέλεση 500 Καλαβρυτινών και επίκαιρο το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έρχεται στη μεγάλη οθόνη το 2016 με πρωταγωνιστές, όπως ακούγεται, τους Τζέρεμι Αϊρονς, Νταϊάν Κρούγκερ και Σεμπάστιαν Kοχ.

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ίσως είναι ένα από τα πιο επίκαιρα. Για κάποιους άλλους, ωστόσο, κατοίκους μαρτυρικών χωριών όπως το Δίστομο ή τα Καλάβρυτα που βίωσαν τα αποτρόπαια εγκλήματα των ναζί, το

ζήτημα δεν είναι μια έκλαμψη στον σωρό των πρόσφατων σημαντικών γεγονότων. Είναι συνυφασμένο με τη ζωντανή ιστορική τους μνήμη, καθώς ο θρήνος, η οδύνη, οι απώλειες και το πένθος παραμένουν ακόμα ανοιχτές πληγές μέσα από τις διηγήσεις των παππούδων τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ελληνοαμερικανός Αθανάσιος Σουλελές από το Σικάγο, ο οποίος μεγάλωσε ακούγοντας τις αφηγήσεις του πατέρα του Σωτήρη.

Γεννημένος στον Αγιο Νικόλαο έξω από τα Καλάβρυτα, ο Σωτήρης Σουλελές έζησε από κοντά τον εφιάλτη της σφαγής και του ολοκαυτώματος. Επηρεασμένος βαθιά από τα όσα είχε βιώσει ο πατέρας του, ο Τομ -όπως τον γνωρίζουν στο Σικάγο-, τον Δεκέμβριο του 2013 -πολύ πριν οι ελληνικές αξιώσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας προσελκύσουν το μιντιακό ενδιαφέρον- προσέγγισε τον Στίβεν Πριόβολο και τον Δημήτρη Κατσαντώνη, δύο Ελληνες παραγωγούς ταινιών και ιδιοκτήτες της TerraMagma Pictures με έδρα το Χόλιγουντ και ξεκίνησαν συζητήσεις για την δημιουργία της ταινίας.

ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Ο σχεδιασμός της παραγωγής της κινηματογραφικής ταινίας «Echoes of the Past» από την TerraMagma Pictures βρίσκεται σε τελικό στάδιο ύστερα από ενάμιση χρόνο προετοιμασίας. Τα γυρίσματα υπολογίζεται να ξεκινήσουν στην Ελλάδα -και συγκεκριμένα στα Καλάβρυτα- τον Δεκέμβριο του 2015 και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 στη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mεσαιωνικό νεκροταφείο κάτω από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ

Τα 5 πιο εντυπωσιακά, πασχαλινά έθιμα της Ελλάδας (ΦΩΤΟ)

Mεσαιωνικό νεκροταφείο κάτω από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ

Στο Hellenic Center του Λονδίνου θα μιλήσει η Κατερίνα Περιστέρη

Η Μπέσσυ Μάλφα υποδύεται την Μελίνα Μερκούρη

Μόντρεαλ: Κοσμοσυρροή στην έκθεση "Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο"

Keywords
Τυχαία Θέματα