Τραβάει το σχοινί της ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης ο Λαφαζάνης

«Να πει όχι στον εκβιασμό του ΔΝΤ και των πιστωτών» καλεί την κυβέρνηση η Αριστερή Πλατφόρμα οξύνοντας έτσι το κλίμα της ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης. Με νέο άρθρο που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα, Iskra.gr, που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, κάνει λόγο για νέους εκβιασμούς των πιστωτών υπογραμμίζοντας τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει στα ΜΜΕ για τα μέτρα που αξιώνει το Ταμείο και καλεί την κυβέρνηση να μην υποκύψει.

«Ο ελληνικός

λαός και η ελληνική κυβέρνηση καλούνται να μην υποκύψουν στα "νεοαποκιακά" κελεύσματα ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, να πουν ένα βροντερό "όχι" στα ψευτοδιλήμματα», σημειώνει χαρακτηριστικά το άρθρο, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση Βαρουφάκη – Λαγκάρντ.

Ολόκληρο το άρθρο έχει ως εξής:

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ! ΔΝΤ: ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΑΥΞΗΣΗ ΦΠΑ 'Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ

Πηγές των δανειστών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ημερησίου τύπου, κατέστησαν σαφές ότι πρέπει νατηρηθούν οι όροι του καταστατικού του ΔΝΤ ώστε να υπάρξει αποδέσμευση των δόσεων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα,στελέχη του ΔΝΤ τόνιζαν ότι δεν τίθεται θέμα χαλάρωσης της στάσης του Ταμείου, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους δεν θεωρείται «άκαμπτη».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά από την Ελλάδα περικοπές σεσυντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ.

Πρόκειται για σαφή απειλή του ΔΝΤ στο πλαίσιο «στήριξης» της Ελλάδας και εξεύρεσης κάποιας λύσης στο Euro Working Group.

Bέβαια, οι δηλώσεις αυτές δεν πρέπει να ξενίζουν, καθώς το ΔΝΤ και στο παρελθόν έχει καταστήσει σαφές ότι θεωρεί την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα, η οποία δεν θα έχει καλύτερη αντιμετώπιση (!) από οποιαδήποτε φτωχή αναπτυσσόμενη χώρα του πλανήτη.

Χαρακτηριστικές είχαν υπάρξει οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ το Μάιο του 2012 ότι : «Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο στο Νίγηρα που πηγαίνουν στο μάθημα μόνο για δύο ώρες την ημέρα, αναγκάζονται ακόμα και την καρέκλα του θρανίου να μοιραστούν και διψάνε για μόρφωση. Τα έχω μονίμως στο μυαλό μου. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι στην Αθήνα».

Είναι , πλέον, κάτι παραπάνω από σαφές ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να άρει ή έστω να χαλαρώσειτους όρους κηδεμονίας που επιβάλλει στον ελληνικό λαό και τη χώρα.

Αυτή την κρίσιμη και κάτι παραπάνω από οριακή στιγμή για τον ελληνικό λαό το ΔΝΤ μαζί με τιςκυρίαρχες πολιτικο-οικονομικές ελίτ της ΕΕ σφίγγουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, θέτοντάς της το κίβδηλο δίλημμα πλήρης υποταγή ή χρηματοδοτική ασφυξία.

Ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση καλούνται να μην υποκύψουν στα «νεοαποκιακά» κελεύσματα ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ , να πουν ένα βροντερό «όχι» στα ψευτοδιλήμματα.

Πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι που μπορούν να δώσουν ελπίδα στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό και να χαράξουν μια νέα προοδευτική πορεία για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και να αποτελέσουν παράδειγμα προς όλους τους λαούς της Ευρώπης, που δοκιμάζονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα