Η Αποστολική Διακονία τίμησε τους εκκλησιαστικούς Υπαλλήλους

Με πρωτοβουλία του Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, στο ιερό Προσκύνημα της Αγ. Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου της Αττικής, μετέβησαν τη Δευτέρα το απόγευμα οι Κληρικοί και Λαϊκοί Υπάλληλοι των εκκλησιαστικών Οργανισμών με επικεφαλής τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμεντα.

Εκεί παρουσία των εργαζομένων, του Δημάρχου Αγ. Βαρβάρας Αττικής και του Διευθυντή του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας τίμησε τον Αρχιγραμματέα και τον Πρόεδρο των εργαζομένων, οι οποίοι πραγματοποίησαν

προσκυνηματική επίσκεψη στο Ιερό Λείψανο της Αγ. Βαρβάρας.

Στο κήρυγμά του, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου αναφέρθηκε στη σημασία της παρουσίας του ιερού Σκηνώματος της Αγ. Βαρβάρας και τόνισε: «δεν ήμασταν έτοιμοι να διαχειριστούμε ένα τέτοιο προσκύνημα. Κι αυτό γιατί δεν μπορούσαμε να φανταστούμε, φέρνοντας το Λείψανο από την Βενετία, ότι τόσες χιλιάδες ευλαβών προσκυνητών τόσο κατά την επίσημη υποδοχή όσο και κατά τις οχτώ αυτές ημέρες, θα προσέτρεχαν προς ευλογία και αγιασμό τους από τα χαριτόβρυτα Λείψανα της θαυματουργού Αγίας».

Η ΔΕΞΙΩΣΗ

Μετά το πέρας του Εσπερινού, η Αποστολική Διακονία δεξιώθηκε όλους τους Υπαλλήλους στην αίθουσα των εκδηλώσεων του παρακείμενου Θεολογικού Οικοτροφείου. Κατα τη διάρκεια της δεξιώσεως, ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, απευθυνόμενος προς τους καλεσμένους και παρουσία του Δημάρχου Αγ. Βαρβάρας κ. Γ. Καπλάνη, του Διευθυντού του Ρ/Σ της Εκκλησιας της Ελλάδος κ. Αλ. Κατσιάρα, του Διευθυντού του ιστορικού Αρχείου της Εκκλησίας της Ελλάδος ομοτ. Καθηγητού κ. Σπ. Κοντογιάννη και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί το θεολογικό Οικοτροφείο, παρέχοντας διαμονή και σίτιση σε εξήντα Φοιτητές ετησίως.

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Στη συνέχεια επέδωσε, τιμής ένεκεν, το επί τη ευκαιρία της ελεύσεως του ι. Λειψάνου εκδοθέν μετάλλιο, τόσο στον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμεντα όσο και στον Πρόεδρο του Συλλόγου των εργαζομένων της Αποστολικής Διακονίας και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Γιώργο Βασιλείου.

Κατά την επίδοση του εν λόγω μεταλλίου, ο Επίσκοπος κ. Αγαθάγγελος μίλησε για την ιερατική συμπόρευση με τον τιμηθέντα ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσφορά τού Προέδρου του Συλλόγου των εργαζομένων κ. Γ. Βασιλείου και στην προσφορά του από της θέσεως τού Διευθυντού του Γρ. Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην προαγωγή της ενημέρωσης.

Κατά την αντιφώνησή του ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, αναφέρθηκε στον σεβασμό στον οποίο τρέφει εκ νεότητος προς την Αγία και επήνεσε τον Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας για το έργο που επιτελεί.

Τέλος, ο Πρόεδρος των εργαζομένων κ. Βασιλείου ευχαρίστησε τον Επίσκοπο κ. Αγαθάγγελο για την τιμή την οποία απέδωσε προς το πρόσωπό του η οποία αντανακλάται στο πρόσωπο όλων των εργαζομένων. Παρουσία δε όλων των συμμετεχόντων, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνων και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την εκπλήρωση όλων των αιτημάτων των εργαζομένων τα οποία απασχολούν το προσωπικό των Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα