Άδωνις: Εγώ θα πανηγυρίζω όταν υπογράψει ο Τσίπρας το Μνημόνιο

Στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο μίλησε την Τρίτη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για το προσχέδιο συμφωνίας του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τη διαπραγμάτευση, την συμφωνία και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι " όταν με το καλό υπογράψει το δικό του μνημόνιο

ο κ.Τσίπρας. Εγώ θα πανηγυρίζω".

Αναφερόμενος στη στάση της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή ενόψει της ψηφοφορίας για τη συμφωνία δήλωσε "Η ΝΔ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσει την Ελλάδα να καταρρεύσει. Η ΝΔ είναι το κόμμα της Ευρώπης, άλλο όμως το να μην αφήσουμε την Ελλάδα να καταρρεύσει και άλλο ότι θα πάμε να σώσουμε τον Τσίπρα, είναι δύο διαφορετικά θέματα" ενώ σχολιάζοντας τη χθεσινή δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανέφερε "εάν ο κ.Τσίπρας επέλεγε να κάνει εκλογές με συμφωνία θα είχε αυτομάτως ένα κόμμα Λαφαζάνη –Κωνσταντοπούλου στα αριστερά του".

Διαβάστε τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

Επίτευξη συμφωνίας

"Ακόμα έχουμε πολύ δρόμο. Ο Γιούνκερ μόλις διέψευσε τα περί προτάσεως Κομισιόν για την Ελλάδα. Να σας εξηγήσω γιατί δεν μπορεί να υπάρχει το χθεσινό σχέδιο. Το χθεσινό σχέδιο σημαίνει ότι πρέπει να φύγει το ΔΝΤ από τη μέση, ο όρος για να φύγει το ΔΝΤ είναι να πάρει τα 30 δις από κάποιον. Για να πάρει τα 30 δις από τους ευρωπαίους πρέπει να πάνε στα κοινοβούλια. Λέτε να υπάρχουν πολλά κοινοβούλια που θα ψηφίσουν αυτό το πράγμα; Εγώ καταρχάς θέλω πάρα πολύ να υπογράψει συμφωνία ο κ. Τσίπρας εάν δεν υπογραφεί συμφωνία η Ελλάδα θα καταστραφεί. Ήμουνα στην Κρήτη και έμαθα από το Ξενοδοχειακό και Εμπορικό Επιμελητήριο κάτι που δεν το είχα φανταστεί ότι όλες αυτές οι ξενοδοχειάρες κάτω στην Κρήτη δεν μπορούν κλείσουν για του χρόνου ούτε ένα πακέτο γιατί όλοι οι tour operators αν δεν ξέρουν πως θα είναι η Ελλάδα του χρόνου δεν δέχονται να κλείσουν καμία συμφωνία με κανένα ξενοδοχείο. Αν η συμφωνία αργήσει ένα μήνα θα έχουν χάσει την αγορά του επόμενου έτους, μιλάμε για καταστροφή. Άρα ο μόνος που δεν θα είναι στεναχωρημένος στην Ελλάδα"

Στάση της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή

"Κάτσε να έρθει η συμφωνία και την βλέπουμε, ξέρουμε ποια θα είναι η συμφωνία; Η ΝΔ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσει την Ελλάδα να καταρρεύσει. Η ΝΔ είναι το κόμμα της Ευρώπης, άλλο όμως το να μην αφήσουμε την Ελλάδα να καταρρεύσει και άλλο ότι θα πάμε να σώσουμε τον Τσίπρα, είναι δύο διαφορετικά θέματα. Γιατί αν ο κ.Τσίπρας μας πει «εγώ κύριοι έχω μια συμφωνία , αυτή είναι μπορεί να μην σας αρέσει αλλά δεν υπάρχει άλλη και δεν έχω την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να την περάσω στην Βουλή», αν αυτή είναι η κουβέντα μας, πάει να πει ότι ο κ.Τσίπρας δηλώνει ότι δεν έχει την δεδηλωμένη. Αν δεν έχει την δεδηλωμένη τότε καλεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση σε πολιτική συμφωνία. Αν γίνει πολιτική συμφωνία θα έχει και τις ενστάσεις της ΝΔ."

Δημοσκόπηση Πανεπιστημίου Μακεδονίας

"Ας υποθέσουμε ότι ο κ.Τσίπρας φέρνει μια συμφωνία και αποφασίζει μάλιστα επειδή είδε και την δημοσκόπηση του κ.Μαρατζίδη και λέει «ωραία δεν έχω εγώ φθορά 36,5 μου δίνει η δημοσκόπηση αλλά έχει πολύ μεγάλη πτώση η ΝΔ και έχει 20% αναποφάσιστους». Δεν μου λέτε φαντάζεστε τον κ. Λαφαζάνη και την κα Κωνσταντοπούλου να κάνουν προεκλογική εκστρατεία να πείσουν τον ελληνικό λαό πόσο καλός είναι ο ΕΝΦΙΑ; "

Στάση του Παναγιώτη Λαφαζάνη

"Άλλο είναι να ψηφίσει ναι σε όλα στην Βουλή για να μην ρίξει τον Τσίπρα και άλλο είναι να πάει στις γειτονιές της Νίκαιας και των περιοχών που κινείται και να τους λέει τι καλοί που είναι οι φόροι που σας βάζω. Είναι δυο διαφορετικά θέματα. Μακάρι να είχε ο κ.Τσίπρας εύκολες λύσεις, ο κ.Τσίπρας είναι ο πιο εγκλωβισμένος έλληνας σήμερα εγώ σχεδόν τον λυπάμαι. Είπε η κα Κωνσταντοπούλου προχθές ότι αυτά που λέγανε προεκλογικά για την κατάργηση του μνημονίου με έναν νόμο ήταν σχήμα λόγου.Εγώ λέω δεν ήταν σχήμα λόγου , ήταν σχήμα παραλόγου διότι λέγαν στον ελληνικό λαό ανοησίες, τρέλαναν τον ελληνικό λαό με τις ανοησίες τους και τώρα πρέπει να πάμε να πούμε στον τρελαμένο ελληνικό λαό ότι συγνώμη τώρα πρέπει να γίνουμε λογικοί. Δεν είναι και τόσο εύκολο."

Keywords
Τυχαία Θέματα