Γκάφα με συλλεκτικό γραμματόσημο στις ΗΠΑ

Μια απίστευτη γκάφα έγινε στις αρχές της εβδομάδας από την Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ σχετικά με ένα συλλεκτικό γραμματόσημο.

Το γραμματόσημο που εξέδωσε την περασμένη Τρίτη η υπηρεσία για να τιμήσει την μνήμη της Μάγιας Αγγέλου, της βραβευμένης ποιήτριας και ακτιβίστριας που έφυγε από τη ζωή τον Μάιο του περασμένου έτους, είχε μία φωτογραφία της σπουδαίας αυτής Αφροαμερικανίδας όπως και ένα ρητό.

«Ένα πουλί δεν τραγουδά επειδή

έχει μία απάντηση, τραγουδά επειδή έχει ένα τραγούδι να πει», έγραφε το συλλεκτικό γραμματόσημο, μία φράση που συγκινεί με την απλότητα και την ομορφιά της.

Μέχρι εδώ καλά. Το μόνο πρόβλημα είναι πως η συγκεκριμένη ρήση ανήκει στην πραγματικότητα σε μία άλλη σημαντική προσωπικότητα, τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Τζόαν Γουολς Άνγκλουντ.

Αν και η υπηρεσία επιχείρησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι η φράση έχει συνδεθεί με την Αγγέλου, που τη χρησιμοποιούσε συχνά, η ευθύνη μάλλον βαραίνει τον Πρόεδρο τον ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πέρυσι είχε επίσης αποδώσει εσφαλμένα τη φράση στη σημαντική ποιήτρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα