Αξιωματούχος στο Reuters: " Η Ελλάδα έκανε πάλι έκκληση για μετρητά "

«Στόχος της ΕΕ είναι να υπάρξει πλήρης λίστα της συμφωνίας με την Ελλάδα μέχρι τα τέλη Απριλίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. Πρόσθεσε επίσης, πως κάθε πρόοδος που θα επιτευχθεί από την πλευρά της Ελλάδας μέχρι τις 24 Απριλίου είναι καλοδεχούμενος.

Παρόλα αυτά η Κομισιόν τονίζει πως παρά την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, περιμένουν περισσότερα.

Την ίδια ώρα, Ευρωπαίος αξιωματούχος

δήλωσε στο Reuters πως η Ελλάδα απηύθυνε για ακόμα μία φορά έκκληση προς την ΕΕ για την παροχή μετρητών προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή πτώχευση. Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι ζήτησαν από την Αθήνα να παρουσιάσει πρώτα μια βελτιωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων εντός έξι εργάσιμων ημερών.

«Από την ελληνική πλευρά, έγινε μια ισχυρή δήλωση ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και υπήρξε έκκληση για την απελευθέρωση ενός χρηματικού ποσού ως ένα είδος στήριξης της ρευστότητας πριν από το Eurogroup τις 24ης Απριλίου» ανέφερε χαρακτηριστικά Ευρωπαίος αξιωματούχος και πρόσθεσε:

«Αλλά κανείς δεν ξέρει πώς αυτό θα μπορούσε να γίνει - δεν υπάρχει προθυμία για την παροχή στήριξης πριν υπάρξει κάποια πρόοδος όσον αφορά το πρόγραμμα μεταρρύθμισης».

Αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως οι εμπειρογνώμονες της Ευρωζώνης δεν είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει τόσο σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, και κάποιοι υποπτεύονται πως η Αθήνα προσπαθεί να τρομάξει τους πιστωτές της προκειμένου να αποδεσμεύσει τα χρήματα της δόσης, σύμφωνα με το Reuters.

Επίσης, το δημοσίευμα αναφέρει πως οι πιστωτές της Ελλάδας είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους και να ασκήσουν πίεση στην ελληνική κυβέρνηση.

«Το κλίμα ήταν καλύτερο από την προηγούμενη φορά, αλλά η ουσία ήταν τόσο ζοφερή όσο ποτέ άλλοτε» δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος της Ευρωζώνης αναφερόμενος στις χθεσινές συνομιλίες.

«Εξακολουθούν να λείπουν λεπτομέρειες για συγκεκριμένα μέτρα, ιδίως όσον αφορά τις δημοσιονομικές επιπτώσεις και ο χρόνος είναι πολύ λίγος - οι αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν στις 24 Απριλίου, που είναι η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα