Γιόρτασε την πτώση του Τείχους το Βερολίνο (ΦΩΤΟ)

Μία τεράστια γιορτή στήθηκε κάτω από την Πύλη του Βραδεμβούργου, όπου χιλιάδες Γερμανοί πολίτες συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την κατεδάφιση του Τείχους του Βερολίνου, το ιστορικό γεγονός που επανένωσε τη Δυτική και την Ανατολική Γερμανία, τερματίζοντας τον Ψυχρό Πόλεμο.

Περίπου 8.000 μπαλόνια και εκατοντάδες πυροτεχνήματα υψώθηκαν κατά μήκος της έκτασης που άλλοτε στεκόταν το "τείχος του αίσχους", όπως το αποκαλούν συχνά οι Γερμανοί. Με τον τρόπο αυτό γιόρτασαν μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της χώρας τους.

Μέρκελ:

"Μπορούν να γκρεμιστούν και άλλα τείχη"

Αναφορές στο παρόν και συγκεκριμένα στις διχασμένες χώρες της Συρίας και της Ουκρανίας, περιελάμβανε η ομιλία της Άνγκελα Μέρκελ.

"Μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση προς το καλύτερο, αυτό είναι το μήνυμα της πτώσης του Τείχους την 9η Νοεμβρίου του 1989. Το μήνυμα αυτό απευθύνεται σε εμάς, εξίσου, όπως και σε άλλους στον κόσμο ιδιαίτερα τώρα στους πολίτες στην Ουκρανία, τη Συρία και το Ιράκ και σε όλες τις περιοχές του κόσμου όπου οι ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα απειλούνται ή ακόμα καταπατούνται".

"Η πτώση του Τείχους έδειξε ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Και άλλα τείχη μπορούν να γκρεμιστούν, τα τείχη της δικτατορίας, της βίας, των ιδεολογιών, του μίσους", τόνισε μεταξύ άλλων η Άνγελα Μέρκελ.

Διαβάστε επίσης:

Γκορμπατσόφ: "Βρισκόμαστε μπροστά σε νέο Ψυχρό Πόλεμο"

Πάπας Φραγκίσκος: "Χρειαζόμαστε γέφυρες και όχι τείχη"

Keywords
Τυχαία Θέματα