Ο νικητής του Μαραθωνίου: "Ο εννέα ημερών γιος μου με οδήγησε στον τερματισμό!"

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Χριστόφορος Μερούσης τερμάτισε πρώτος, μεταξύ των Ελλήνων, στον αυθεντικό Μαραθώνιο και μιλώντας στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1» και στην εκπομπή «Μπάλα στα Παραπολιτικά», με στους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο, εξήγησε γιατί αυτή η φορά ήταν ξεχωριστή.

Αναλυτικά:

Για την πρωτιά στο Μαραθώνιο: «Θέλω να αφιερώσω την πρωτιά στον νεογέννητο γιο μου, πρώτα απ’ όλα, ο οποίος είναι εννέα ημερών κι ακολούθως στην οικογένειά μου και στο νησί μου, στη Χίο. Είχα τη φωτογραφία του γιου μου

τυπωμένη πάνω στην εμφάνισή μου και με οδήγησε, σώο κι ασφαλή, μέχρι τον τερματισμό! Η γέννησή του μου έδωσε απίστευτη δύναμη και κουράγιο. Φέτος η ευχαρίστησή μου είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι πέρσι, πρόκειται για μία έκρηξη ψυχής, διότι προηγήθηκαν πολλά όλο αυτό το διάστημα».

Για τη διοργάνωση: «Είναι ένα τεράστιο γεγονός για τη χώρα μας, όχι μόνο αθλητικό, αλλά συνολικά. Και παρά την τεράστια σωματική και πνευματική καταπόνηση που επιφέρει, βλέπετε ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος. Ο αυθεντικός Μαραθώνιος έχει ανέβει πάρα πολύ, γενικότερα το δρομικό κίνημα και σίγουρα προσφέρει πάρα πολλά σε όσους συμμετέχουν. Θωρακίζει προσωπικότητες και μας κάνει να βλέπουμε αλλιώς τη ζωή μας».

Για την προετοιμασία και όσα έχουν προηγηθεί: «Πάντοτε προετοιμάζομαι στην Χίο. Τρέχω από το 1997, αρχικά στα 3 χλμ. με φυσικά εμπόδια, ακολούθως στα 5 και 10 χλμ. και τα τελευταία χρόνια αποφάσισα να μεταπηδήσω στο μαραθώνιο. Να δοκιμάσω αυτή την πρόκληση και να τεστάρω τις αντοχές μου».

Για τις θυσίες που απαιτούνται: «Σε επαγγελματικό επίπεδο θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία, που με στηρίζουν με άδειες και μπορώ να προπονούμαι. Οι θυσίες είναι πολύ μεγάλες, καθώς εκτός από κόπο απαιτείται και χρόνος. Μας δίνει πάρα πολλά αυτό που κάνουμε, αν και μας παίρνει και πολλά…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Αντετοκούνμπο και το... visual design

Παναγιώτης Κόρμπος: "Ο Παναιτωλικός θα βελτιωθεί κι άλλο και το πρωτάθλημα θα γίνει ανταγωνιστικό"

Σπύρος Γιαννιώτης: "Τρέχουμε όλοι και στηρίζουμε το Street Relays στον Πειραιά"

Ο δύσκολος... τερματισμός στο Καλλιμάρμαρο! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

"Φωτιά" στη Formula 1 έβαλε ο Ρόζμπεργκ

Μεγάλο διπλό της Στόουκ μέσα στην Τότεναμ

Ο Φέλιξ Κάντι νικητής του 32ου Μαραθωνίου Αθήνας

O Γιάννης «κατάπιε» τους Γκρίζλις (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα