Γιάννης Ρουμπάτης και Νίκος Κοτζιάς "δίπλα" στον Τσίπρα!

Ο πρώην ευρωβουλευτής και κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ρουμπάτης, συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, με τον οποίο στη συνέχεια διαφώνησε έντονα, βρίσκεται πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

τον συμβουλεύεται για θέματα εξωτερικής πολιτικής και το τελευταίο διάστημα η συνεργασία τους διευρύνεται όλο και περισσότερο.

Θυμίζουμε ότι ο Γ. Ρουμπάτης είναι διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων, με σπουδές στο φημισμένο Πανεπιστήμιο «Τζον Χόπκινς» των ΗΠΑ.

Εκ των πραγμάτων, αυτό τον φέρνει στην ίδια όχθη με τον επικεφαλής της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ», καθηγητή Νίκο Κοτζιά, ο οποίος φέρεται ως ο επικρατέστερος για τη θέση του ΥΠ.ΕΞ. σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η σχέση του με την Κουμουνδούρου έγινε ευρύτερα γνωστή όταν ταξίδεψε στη Μόσχα μαζί με τον Αλ. Τσίπρα. Ο Ν. Κοτζιάς υπήρξε σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου τον καιρό που ήταν υπουργός Εξωτερικών, αλλά στη συνέχεια οι δρόμοι τους χώρισαν. Δύο πρώην στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, λοιπόν, ανήκουν σήμερα στον κύκλο των συνομιλητών του Αλ. Τσίπρα.

Οχι δύο, αλλά τρεις, αν συνυπολογίσει κανείς τη Λούκα Κατσέλη, που εδώ και καιρό διατηρεί στενή σχέση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι προσθέτουν και τον Γιάννη Βαρουφάκη, που όμως ποτέ δεν υπήρξε επισήμως συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου. Αλλά και χωρίς τον Βαρουφάκη, προκύπτει παπανδρεϊκή συνιστώσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα