Το μήνυμα Παπούλια για την 28η Οκτωβρίου (VIDEO)

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια πραγματοποιήθηκε σήμερα η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Μήνυμα στον ελληνικό λαό έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή τις δηλώσεις του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

"Η κρίση δεν θα μας νικήσει" δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο

κ.Παπούλιας χαρακτήρισε την παρέλαση ως εξαιρετική και τόνισε ότι "είμαστε εδώ, είμαστε δυνατοί για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε απειλή".

Αβραμόπουλος: “Η Ελλάδα παραμένει πέρα και πάνω από την κρίση ο εγγυητής της ασφάλειας“

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η σημερινή παρέλαση για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς είναι η τελευταία με εκείνον στη θέση του Υπουργού Άμυνας, λόγω της ανάληψης των καθηκόντων του στην Κομισιόν.

Όπου διακυβεύονται τα συμφέροντα της Ελλάδος οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι παρούσες", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αβραμόπουλος, απαντώντας στις τουρκικές προκλήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα.

Mε δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση γιόρτασε η Αθήνα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε εμμέσως στη διαμαρτυρία των σχολικών φυλάκων στο Σύνταγμα, λέγοντας:

«Όλες οι μέρες είναι μέρες ελευθερίας για τον καθένα να εκφράσει μέσα στα όρια του Συντάγματος και του νόμου τις διαμαρτυρίες του, να πει τις απόψεις του.

Υπάρχουν ορισμένες στιγμές μέσα στο χρόνο που πρέπει να τις σεβαστούμε και, αν τις σεβαστούμε, να τις γιορτάζουμε και να πούμε ότι αυτές τις ημέρες θα είμαστε όλοι μαζί, τότε και οι παρελάσεις θα γίνονται, όπως στο παρελθόν».

«Νομίζω», ανέφερε, «ότι έφτασε η στιγμή να πούμε ότι είναι οι τελευταίες φορές όπου αυτές οι επέτειοι θα γιορτάζονται με αυτά τα μέτρα ασφαλείας που είναι όμως απαραίτητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα