Γιαννάκου: "Δεν υπάρχει πολιτική ένωση στην Ευρώπη"

Τη θέση ότι πραγματική πολική ένωση της Ευρώπης δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ενιαία άμυνα εξέφρασε από του βήματος της ολομελείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κα. Μαριέττα Γιαννάκου στη διάρκεια της συζητήσεως που διεξήχθη εκεί για την Ευρωπαϊκή Άμυνα.

Η ίδια επεσήμανε επίσης ότι εδώ και πολλά χρόνια, (από το 2008) έχει εγκαταλειφθεί η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2001, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τις χωρίς προγραμματισμό δαπάνες και το να μην αξιοποιείται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας (“European Defence

Agency”/EDA), ενώ ταυτόχρονα έχουν ανακύψει έριδες και συγκρούσεις μεταξύ των κρατών μελών. Ταυτόχρονα η κυρία Γιαννακου εξέφρασε την απογοήτευση της για τα συμπεράσματα του πρόσφατου Συμβούλιου Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς το κείμενο των συμπερασμάτων δεν ανταποκρίνεται για ακόμη μια φορά στο επίπεδο των φιλοδοξιών που είχαν καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα, καλώντας το Συμβούλιο να δείξει την απαιτούμενη τόλμη στην προσεχή συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. «Δεν είναι δυνατόν η Ευρώπη να συνεχίζει να παράγει άρματα μάχης σε δεκαέξι γραμμές, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες παράγουν σε μία γραμμή. Χρειάζεται επιτέλους ένας συνολικός ευρωπαϊκός σχεδιασμός.», τόνισε χαρακτηριστικώς.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα