Γεροντόπουλος: "Η Εκκλησία αποτελεί πόλο συσπείρωσης για όλους τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό"

Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος της επισκέψεως του Υφυπουργού Εξωτερικών Κυριάκου Γεροντόπουλου στη Νότιο Αφρική, με την επίσκεψή του στο Κέϊπ Τάουν, όπου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Καλής Ελπίδος Σέργιο, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την αποστολή και το έργο της Αρχιεπισκοπής στις περιοχές που είναι υπό τη δικαιοδοσία της.

Κατά την παραμονή του στη μεγαλούπολη της Νοτίου Αφρικής με την ακμάζουσα Ελληνική Κοινότητος, ο κ. Γεροντόπουλος επισκέφτηκε τα γραφεία της, ξεναγήθηκε στο σχολείο και την ακαδημία χορού που αυτή διαθέτει, ενώ συναντήθηκε με τον πρόεδρο

της Κοινότητας και πολλούς ομογενείς, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την επίσκεψή του και αναφέρθηκαν διεξοδικώς σε ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική Κοινότητα.

Χθες Κυριακή, ο ΥΦΥΠΕΞ παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Κέηπ Τάουν, που τελέστηκε χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Σέργιου, ο οποίος μετά το πέρας της λειτουργίας από άμβωνος, προσφωνώντας τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας, και αφού εξέφρασε τη χαρά του για την εκεί παρουσία του, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Συζητήσαμε μαζί του τα θέματα του απόδημου Ελληνισμού στην αφρικανική ήπειρο και ιδιαίτερα στη Ν. Αφρική. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από το ενδιαφέρον που επέδειξε σε όλα τα ζητήματα, είτε αφορούν την Εκκλησία μας, είτε τις Κοινότητες που έχουμε εδώ. Κύριε Υπουργέ, είστε ο εκπρόσωπος της Μητέρας Πατρίδος και όλοι μας νιώθουμε ικανοποίηση γι' αυτή την επίσκεψη. Γιατί η Ελλάδα με την παρουσία σας στο Κέηπ Τάουν αλλά και τη Ν. Αφρική γενικότερα, δείχνει ότι βρίσκεται κοντά μας».

Από την πλευρά του ο Κυρ. Γεροντόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Γνωρίζω ότι είσαστε οι καλύτεροι εκπρόσωποι του Ελληνισμού εδώ στη Ν. Αφρική. Όπου και αν βρίσκονται οι Έλληνες, είναι πετυχημένοι επαγγελματίες, επιστήμονες, οικογενειάρχες, αγαπητοί παντού. Η Εκκλησία αποτελεί πόλο συσπείρωσης για όλους τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, γιατί αυτή είναι που τους συγκεντρώνει δίπλα της και στις χαρές και στις λύπες. Διαπίστωσα με πολύ μεγάλη χαρά, ότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον Σεβασμιότατο και την Κοινότητα μας για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη. Η εκκλησία στηρίζει τον Ελληνισμό και φυσικά οι Έλληνες βρίσκονται κοντά στην Εκκλησία, γιατί αυτά είναι αλληλένδετα».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα