"Το µοντέλο που ακολουθούµε δεν µας βγάζει σε καλό δρόµο"

Η τηλεοπτική παρουσιάστρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια και κόρη του ανεξάρτητου δηµάρχου Ναυπάκτου είναι ένα βαθιά πολιτικοποιηµένο άτοµο, µε ανατρεπτικές απόψεις

Φθάνει στην ώρα της, προς µεγάλη έκπληξη των παρισταµένων, αλλά και εµού του ιδίου, λόγω της πατροπαράδοτης εφέσεως της ελληνικής show business προς την αργοπορία. «Μένω δίπλα, αν και γενικά προσπαθώ να είµαι συνεπής στα ραντεβού», είναι η µετρηµένη απάντησή της στο κοµπλιµέντο µου. Εχουµε δώσει ραντεβού στο εστιατόριο του Tennis

Club της Ανθούσας, στο οποίο είναι µέλος. Οχι, δεν παίζει τένις, αλλά της αρέσει να κολυµπάει στην πισίνα µακριά από τα αδιάκριτα βλέµµατα.

Το πρόγραµµά της, όπως εξοµολογείται, είναι βαρύ. Καθηµερινή ραδιοφωνική παρουσία, 6-10 το πρωί στη συχνότητα του Easy 97,2. Επτά παραστάσεις την εβδοµάδα µε το «Cabaret» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τηλεοπτικές και έντυπες συνεντεύξεις για το «Μεγαλύτερο Παιχνίδι του Κόσµου», που παρουσιάζει κάθε Παρασκευή στον ANT1. Ηχογράφηση του πρώτου της δίσκου µε ελληνικό στίχο, που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό από τη Heaven.

Είναι η ώρα της παραγγελίας. Ο Χρήστος ∆ηµητρόπουλος, ιδιοκτήτης του «Tennis Club» και καλοφαγάς ο ίδιος, µας συστήνει τη µεξικάνικη τορτίγια, µπιφτέκι γαλοπούλας µε ψητά λαχανικά και πάπρικα, καθώς και τα µανιτάρια portobello µε πικάντικη σος από κιµά. Συνοδεύουµε το γεύµα µας µε τον τοπικό λευκό οίνο «Πέπειρον». Είναι ορεξάτη και, σε αντίθεση µε ό,τι θα φανταζόταν κανείς, τόσο τσιλιβήθρα που είναι, τρώει τα πάντα και µαγειρεύει µια µεγάλη γκάµα φαγητών.

Επίσης, σε αντίθεση µε την περιρρέουσα αντίληψη, δεν γεννήθηκε ούτε µεγάλωσε στη Ναύπακτο, όπου ο πατέρας της εκλέγεται δήµαρχος. «Γεννήθηκα στην Αθήνα και µεγάλωσα στην Παλλήνη», δείχνει µε το χέρι της τον διπλανό λόφο. «Στη Ναύπακτο πήγαινα µόνο για διακοπές τα καλοκαίρια και πιο συγκεκριµένα στην Ορεινή Ναυπακτία, τόπο καταγωγής του πατέρα µου». Τη ρωτώ µε ποιο κόµµα εκλέγεται δήµαρχος. «Με κανένα. Είναι ανεξάρτητος», αποκρίνεται κατηγορηµατικά. Επιµένω, προσπαθώντας να προσδιορίσω τις εκλεκτικές του πολιτικές συγγένειες. «Εκλέγεται για τρίτη συνεχόµενη τετραετία ως ανεξάρτητος υποψήφιος, έχοντας απέναντί του υποψήφιους τόσο της Νέας ∆ηµοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ».

Η επόµενη ερώτηση έχει σχέση µε τη δική της ενασχόληση µε την πολιτική. «Μεγάλωσα σε ένα άκρως πολιτικοποιηµένο σπίτι. Θυµάµαι τις πολύωρες πολιτικές συζητήσεις στο τραπέζι και το πάκο των εφηµερίδων σε κάθε γωνία. Εκ των πραγµάτων λοιπόν έχω επηρεαστεί, παρακολουθώ τις εξελίξεις και έχω άποψη για το τι συµβαίνει». Της ζητώ να τη µοιρασθεί µαζί µας. «Εχει δηµιουργηθεί µια απαράδεκτη κατάσταση, που ανακόπτει τις προοπτικές των νέων ανθρώπων. Επειδή κι εγώ ανήκω σ’ αυτή την κατηγορία των ανθρώπων (σ.σ.: ∆εν έχει συµπληρώσει τα 30) που έχουν όρεξη να δουλέψουν, θυµώνω που οι συνοµήλικοί µου είναι αναγκασµένοι να µεταναστεύσουν στο εξωτερικό».

Η συζήτηση αυτοδικαίως έρχεται στη Χρυσή Αυγή και στην πρόσφατη δολοφονία δύο στελεχών της. «Είναι ανατριχιαστικό αυτό που συµβαίνει µε τη Χρυσή Αυγή. Νοµίζω ότι υπάρχει ευθεία σύνδεση µε το “Cabaret” που εκτυλίσσεται στη Γερµανία τη δεκαετία του ’30, µε την άνοδο του ναζισµού». Εντέχνως αποφεύγει να τοποθετηθεί περαιτέρω, αν και ξεκαθαρίζει ότι είναι αντιµνηµονιακή. «Το µοντέλο που ακολουθούµε δεν µας βγάζει σε καλό δρόµο. Θεωρώ ότι έχουµε µεγαλύτερα περιθώρια πίεσης προς τους δανειστές. Νοµίζω ότι, κάνοντας ακριβώς ό,τι µας λένε, µε τόσο αυστηρό πρόγραµµα λιτότητας, θα οδηγηθούµε σε έκρηξη. Η Χρυσή Αυγή είναι µέρος αυτής της έκρηξης».


Την προτρέπω να πει τη γνώµη της για τη δικοµµατική κυβέρνηση. «Τα δύο αυτά κόµµατα ήταν στην εξουσία τα προηγούµενα χρόνια και ήταν αυτά που µας έφεραν στην τραγική κατάσταση που είµαστε σήµερα. Ο Σαµαράς παρέλαβε ένα χάος, αλλά είναι κι αυτός µέρος του προβλήµατος. Βεβαίως κάνει προσπάθεια να βρει µια άκρη, αλλά είναι τόσο σάπιο το σύστηµα, που οδηγεί σε µια τακτική παράδοσης στους ξένους». Της αντιτείνω µια άλλη διάσταση, ότι χάρη στην τεχνογνωσία των ξένων µπαίνει µια τάξη στα δηµόσια οικονοµικά, καταπολεµάται η φοροδιαφυγή και αποκαλύπτονται σκάνδαλα, όπως των εκατοντάδων τυφλών στη Ζάκυνθο. «∆εν δέχοµαι ότι τόσα χρόνια δεν γνώριζαν αυτοί που ήταν στην εξουσία τι συνέβαινε στη Ζάκυνθο. Είµαι πεπεισµένη ότι δεν ήθελαν να το αλλάξουν».

Την ώρα που έρχεται το επιδόρπιο, µε διαβεβαιώνει ότι δεν θα ακολουθήσει τα βήµατα του πατέρα της στην πολιτική. «Την έχω βιώσει από µέσα και δεν νοµίζω ότι διαθέτω την ενέργεια και την αφοσίωση για κάτι τέτοιο», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα