Οι (παρα)αμοντάριστες σκέψεις μου!

Το ανθρώπινο δράµα ενός ηγέτη. «∆εν γνωρίζω κράτος µε το όνοµα Κύπρος», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είδατε που όταν έχουµε την υγειά µας δεν το εκτιµάµε; Είναι 59 χρόνων και έχει άνοια... Το ότι πάσχει από τη συγκεκριµένη νόσο η Πουπέ, η πεθερά της ξανθιάς µου φίλης, στα 80, παλεύεται. Η Πουπέ είναι αδύνατον να θυµηθεί τον άντρα της. Τριάντα φορές συστήνονται την ηµέρα και αποτέλεσµα; Η «µανιέρα ερώτηση» της Πουπέ, πάντα ίδια: «Εσείς τι θέλετε στο σπίτι µου;». Ο γιατρός έχει συστήσει στον κύκλο µας να την κρατάµε ενεργή µε δραστηριότητες. ∆εν ξέρω και τουρκικά

να µιλήσω στον Ερντογάν, αλλά ακόµη και ένας Τούρκος έχει δικαίωµα στην άνοια. Καλά, ο Ερντογάν (59 ετών) ξεχνάει την Κύπρο.

Η Φαίη Σκορδά (σχεδόν νιόπαντρη), που ξεχνάει µε ποιον είναι παντρεµένη και «τη λέει» στον Κανάκη για τις στυλιστικές επιλογές; Φυσικά εµφανίστηκαν οι Ράδιο Αρβύλα και µου χάρισαν ό,τι καλύτερο.

Εξαφάνισαν τον Πρετεντέρη, αυτόν τον ανεξάρτητο, αντικειµενικό σχολιαστή, χαρίζοντάς του ένα ποσοστό 6,4%, για ν’ αντιληφθεί επιτέλους κάποιος ότι πρέπει να είναι κανείς πολύ «άρρωστος» για να πιστεύει ότι µπορεί να υπάρξει «ανατροπή» µε τον Γιάννη Πρετεντέρη. Η µοναδική ανατροπή που µπορεί να γίνει από τον συγκεκριµένο είναι να προδώσει τον Armani για Hermes.

Ερωτας ή άνοια

Συνεχίζοντας µε τη Φαίη Σκορδά και το τι ξέχασε, σας ενηµερώνω ότι την επόµενη µέρα από την «Ανατροπή» (Τρίτη ήτανε) η Φαίη Σκορδά σχολιάζει (!!!!) την εµφάνιση του Κανάκη. ∆ιαθέτοντας, όπως πάντα, εξαιρετική ευγένεια λόγου, σχολιάζει ότι ο «Κανάκης έχει µαλλιά κουβέρτα», υπονοώντας ότι «φύτεψε τούφες στα φρύδια του ο Κανάκης, έβαλε µαλλιά ή πρόσθεσε τρίχες στο στήθος. Ειλικρινά δεν κατάλαβα...». ∆εν παρέλειψε όµως, προσέξτε, αγάπες, γιατί έχει σηµασία ποιος ή ποια κρίνει ποιον και γιατί, να δηλώσει ότι «ο Κανάκης φοράει πουκάµισο έτσι ώστε να φέρνει πιο πολύ στην ηλικία του».

Το ακούω και καταλαβαίνω ότι για κάποιο µεταφυσικό λόγο η Φαίη λησµονεί ότι ο Γιώργος Λιάγκας, συµµαθητής της Ελένης Μενεγάκη, εµφανίζεται µε µπλουζάκι, έτσι ώστε να διαγράφονται τα «φτερά» του, οι «δικέφαλοι» και οι «κοιλιακοί» του. Σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται ότι ή ο έρωτας είναι τυφλός ή η Φαίη, επειδή έχει σπουδάσει θεατρολογία στην Ιταλία, συνδυάζει το χρυσό µαγιό µε τακούνι δεκάποντο σε πισίνα του ξενοδοχείου «Ελούντα» και εξαιτίας αυτών των γνώσεων κρίνει τα ρούχα των παρουσιαστών, ως η σύγχρονη Chanel, στην Ελλάδα του 2013, όπου η µυρωδιά από τζατζίκι µπερδεύεται µε γκλίτερ, ντεκαπάζ και κολώνια «καπούτσι νούµερο 3000 π.Χ.».

∆ιαφορά και στο... τένις

Τι έµαθα για τον Πέτρο Κωστόπουλο και για τον Αλέν Ντελόν. Ο Πέτρος Κωστόπουλος, σε διαφορετική χρονική στιγµή, βρίσκεται σε ένα µεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότηµα, της Αττικής. Επιθυµία και των δύο, να παίξουν τένις. Σύµφωνα µε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η µητέρα του Κωστόπουλου τον πήγαινε σε δάσκαλο του τένις µε το που ξεκίνησε το εξατάξιο γυµνάσιο στον Βόλο. Ο προπονητής τένις του συγκροτήµατος τυχαίνει να είναι καλός µου φίλος. «Πότε, ρε συ, θα παίξω;», ρώτησε ο Κωστόπουλος τον προπονητή... Λίγες µέρες αργότερα, πηγαίνει εκεί και ο Αλέν Ντελόν. Θέλει επίσης να παίξει τένις, προφανώς για να µοιάσει στον Πέτρο Κωστόπουλο. Ρωτάει τον φίλο µου: «Κύριε, πότε θα µπορούσατε να µου δώσετε ένα ραντεβού, γιατί θα ήθελα πολύ να παίξω τένις µαζί σας;».

Ειδήσεις που τάραξαν τα τσάκρα μας...

• Και τώρα θέλω την ψυχραιµία σας. Τρεις φορές το διάβασα για να το συνειδητοποιήσω. Κυκλοφορεί είδηση ότι η ∆έσποινα Βανδή ψωνίζει! Παιδιά, την είδανε, λέει, είδα και φωτογραφία, µε µαύρα γυαλιά, όχι, εγώ δεν φορούσα µαύρα γυαλιά, η ∆έσποινα φορούσε, ν’ αγοράζει ρούχα από την επιχειρηµατία Χρυσούλα Κέρος.

• Εκεί λοιπόν που και οι δύο µε µαύρα γυαλιά, και η επιχειρηµατίας και η ∆έσποινα, διαλέγανε κοµπινεζόν, τσουπ και ένας παπαράτσι!

• Αµ, η Βάνα Μπάρµπα, που είναι 44 χρόνων, όπως δηλώνει, και δεν κάνει botox! Προφανώς ακολουθεί και εκείνη το µοντέλο «Lady Αντζελα», επιλέγοντας εναλλακτικές και θρησκευτικές θεραπείες. Είναι εξαιρετικά γνωστό άλλωστε ότι µε διαλογισµό οκτώ λεπτά τη µέρα ισιώνει το «πόδι της χήνας».

Της τα ’χωσε

Η Χρύσα Ρώπα, αν και µε εικόνα απόλυτης νευρασθένειας, τα έχωσε στη Μενεγάκη. Μ’ ένα ξέσπασµα που µπορώ να πω ότι ακροβατούσε ανάµεσα στη νεύρωση και στον δικαιολογηµένο θυµό, η Χρύσα Ρώπα, σκούζοντας, όπως στις «Φόνισσες», αναρωτήθηκε ποιοι µπορεί να αγοράζουν σήµερα 600 ευρώ παπούτσια, όταν αυτός είναι ο µισθός ενός οικογενειάρχη που πρέπει να θρέψει τρία άτοµα. Στο σηµείο εκείνο η Ελένη Μενεγάκη κοιτούσε τα παπούτσια της, για προφανείς λόγους. Την ίδια στιγµή, σας επισηµαίνω ότι βλέπω την Ελεονώρα Μελέτη να πηγαίνει καλά στις τηλεθεάσεις. Και αυτό γιατί απλά δεν πηγαίνει καλά όπως πέρυσι η Ελένη Μενεγάκη. Μεγάλη διαφορά από την περσινή χρονιά.

Μου θυµίζει τον Θάνο

Βρήκα τι κάνει γοητευτικό τον Σαµαρά. Είναι σατανικό, αλλά, Θανάση, το βρήκα. Τις περισσότερες φορές που βλέπω τον Σαµαρά, θυµάµαι αστραπιαία τον Θάνο Ασκητή. ∆εν ξέρω γιατί, αλλά νοµίζω ότι χαλαρά θα µπορούσε τα ρεπό του Ασκητή όταν έκανε εκποµπές να τα κάλυπτε ο Σαµαράς.

Εχουν τον ίδιο σωµατότυπο, φοράνε τον ίδιο σκελετό γυαλιών και διαλέγουν τα ίδια κοστούµια.

Το µεγάλο πλεονέκτηµα του Σαµαρά όµως είναι ένα. Ο Βενιζέλος. Οταν βλέπεις, κούκλα µου, σε κοντινό πλάνο τον Βενιζέλο και σε κοντινό τον Σαµαρά... ιδιαίτερα όταν βλέπεις σε γκρο πλαν το φρύδι του Βενιζέλου, είναι τόσο αποτρόπαιο ως θέαµα, που θες να τρουπώσεις πίσω από την πλάτη του Σαµαρά για να αποφύγεις το θεριό.

Επειδή µε ξέρετε πόσο γουστάρω τους πολιτικούς και µια και το ’φερε η κουβέντα για τον Αντώνη, έχω να πω ότι, ενώ το δαµάλι ο Κώστας Καραµανλής το έσκασε «νύχτα» για να τρώει λουκουµάδες και ο ΓΑΠ κάνει οµιλίες στας Αµερικάς, µε θέµα «Πώς µπορείτε σε ελάχιστον χρόνο να διαλύσετε µια χώρα», ο Σαµαράς έµεινε. Κινδύνεψε να χάσει και το µάτι του, είναι επτά µέρες την εβδοµάδα στο γραφείο, αντιµετωπίζει τον Τσίπρα, τον οποίο στην αρχή τον συµπαθούσα, αλλά τώρα τελευταία «χάνει λάδια» µε τις εµµονές που έχει, και ακούει µε ευγένεια, θα έλεγα, τον Πάνο Καµµένο να «φωτογραφίζει τον Κουίκ» ως λαδέµπορο και δωσίλογο.

Keywords
Τυχαία Θέματα