Έρευνα στη Θηβών για πυρομαχικά του Β’ Παγκοσμίου πολέμου

Ομάδα ναρκαλιευτών του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκών Ξηράς (ΤΕΝΞ) έχει μεταβεί στην οδό Θηβών στον Πειραιά, κοντά στη διασταύρωση με την Πέτρου Ράλλη, προκειμένου να ερευνήσει τον χώρο για τυχόν ύπαρξη παλαιών πυρομαχικών από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, ενώ η Ελληνική Αστυνομία για λόγους ασφαλείας έχει αποκλείσει την περιοχή.

Σήμερα στη διάρκεια εργασιών που γίνονταν στην περιοχή, το συνεργείο που έσκαβε ανακάλυψε ένα βλήμα όλμου των 81 mm, δύο χειροβομβίδες, από

τις οποίες η μία ιταλική και η δεύτερη μόνο το κουφάρι της, ένα βλήμα πυροβόλου των 40 mm και ένα φυσίγγιο των 0,50 mm. Τα ανευρεθέντα αυτά παλαιά πυρομαχικά, όλα κατάλοιπα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, παρέλαβε πυροτεχνουργός της ΕΛΑΣ για να τα εξουδετερώσει. Ωστόσο επειδή, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, στη διάρκεια της κατοχής στην περιοχή υπήρχε μονάδα του Ιταλικού Στρατού αρχικά και του γερμανικού στη συνέχεια, κρίθηκε σκόπιμο να κλιθούν οι ειδικοί ναρκαλιευτές του ΤΕΝΞ για να ερευνήσουν εξονυχιστικά και υπεύθυνα το χώρο για να βρουν τυχόν και άλλα παλαιά πυρομαχικά.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα