Μάγος της μπάλας ο Λιάπης Junior

Του Δημήτρη Κουνιά, Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανήκει στη µία από τις δύο µεγαλύτερες πολιτικές οικογένειες της χώρας, που πρωταγωνιστούν στα ελληνικά πράγµατα για παραπάνω από τρεις δεκαετίες. Ωστόσο, ο ίδιος φαίνεται πως δεν ενθουσιάζεται µε το ενδεχόµενο να ακολουθήσει τα βήµατα των θείων του και του πατέρα του. Ο λόγος για τον γιο του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη, Κωνσταντίνο, ο οποίος δείχνει τα τελευταία χρόνια να «φλερτάρει» έντονα µε τον αθλητισµό και κυρίως το ποδόσφαιρο, µε αρκετούς από τους φίλους του να τον προτρέπουν να ασχοληθεί επαγγελµατικά µε τον χώρο της... στρογγυλής θεάς.



Ο

ανιψιός του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραµανλή αποφοίτησε πριν από έναν σχεδόν χρόνο από το Πανεπιστήµιο του Suffolk, στη Βοστώνη των ΗΠΑ, όπου σπούδασε Liberal Arts (Ανθρωπιστικές Σπουδές). Τα τέσσερα χρόνια της παραµονής του εκεί, όµως, δεν τα πέρασε κλεισµένος στα πανεπιστηµιακά αµφιθέατρα και τις βιβλιοθήκες, καθώς, έχοντας ενταχθεί από την πρώτη στιγµή στην ποδοσφαιρική οµάδα του Suffolk, αφιέρωσε ατελείωτες ώρες στο χορτάρι των γηπέδων. Το ταλέντο του δεν πέρασε απαρατήρητο από τον προπονητή και το τεχνικό team των Rams, όπως λέγεται η οµάδα, και αµέσως ενσωµατώθηκε στο ρόστερ της, ενώ στη συνέχεια επιλέχθηκε για τη βασική εντεκάδα.

Συμμετοχές

Η τύχη µάλιστα χαµογέλασε στον πολιτικό γόνο, καθώς τεχνικός σύµβουλος της οµάδας ήταν Ελληνας. Ο Νίκος Παπαδόπουλος, µέχρι να αποσυρθεί, είχε υπηρετήσει για επτά χρόνια ως προπονητής ποδοσφαίρου στο Suffolk University, όπου κατέγραψε σηµαντικές επιτυχίες, γεγονός που τον έκανε ιδιαίτερα σεβαστό πρόσωπο στις τάξεις των ποδοσφαιρικών πανεπιστηµιακών σωµατείων των ΗΠΑ. Σηµειώνεται ότι ο ίδιος έχει στο ενεργητικό του 61 νίκες ως «µέντορας» του Suffolk, ενώ οδήγησε τους Rams σε 11 νίκες το 2004 και σε 9 το 2008.

Από εκείνη τη χρονιά, ο Λιάπης junior είχε δεκάδες συµµετοχές σε παιχνίδια για το διαπανεπιστηµιακό πρωτάθληµα των ΗΠΑ, φορώντας τη φανέλα µε το νούµερο 14. Προ ηµερών, µάλιστα, ως απόφοιτος πλέον, έπαιξε στον αγώνα πρωταθλήµατος απέναντι στη δυνατή οµάδα του Tufts University.

Το «κόλληµά» του µε το ποδόσφαιρο δεν είναι καινούργιο. Ξεκίνησε από την παιδική ηλικία, όταν µε τον πατέρα του παρακολουθούσαν ανελλιπώς τα µατς του Παναθηναϊκού. Στον νεαρό Λιάπη άρεσε από µικρός να βλέπει και τους αγώνες των ξένων πρωταθληµάτων. Γι’ αυτό σε ηλικία 19 ετών έσπευσε να γνωρίσει από κοντά τον Ζινεντίν Ζιντάν, µε τον οποίο είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί κατά τη διάρκεια του Champions Festival, που πραγµατοποιήθηκε το 2007 στο Παναθηναϊκό Καλλιµάρµαρο Στάδιο. O διάσηµος Γάλλος ποδοσφαιριστής είχε βρεθεί στην Αθήνα για την απονοµή των τροπαίων ενός παιδικού τουρνουά, ενόψει του Champions League, και τον είχε υποδεχθεί ο Μιχάλης Λιάπης, µε την ιδιότητα του υπουργού Πολιτισµού, έχοντας δίπλα του τον Κωνσταντίνο.

Δημοφιλής

Ο 23χρονος νεαρός έπαιζε ποδόσφαιρο και κατά τη διάρκεια των µαθητικών του χρόνων στο Κολλέγιο Αθηνών, όπου είχε δηµιουργήσει έναν ιδιαίτερα µεγάλο φιλικό κύκλο, τον οποίο διατηρεί ακόµα και σήµερα και στον οποίο περιλαµβάνονται και άλλοι γόνοι πολιτικών και επιχειρηµατικών οικογενειών, όπως ο Αποστόλης Βουλγαράκης, η Χριστίνα Παπαθανασίου, η Μαριάννα Σκυλακάκη και ο ∆ηµήτρης Αγγελόπουλος. Ωστόσο, αυτό που είχε προκαλέσει εντύπωση ήταν η φιλία του µε την κόρη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα, είδηση που πριν από λίγα χρόνια είχε γίνει και πρωτοσέλιδο.

«Εµφανίζεται σχεδόν πάντοτε χαµογελαστός και, σε αντίθεση µε άλλους επώνυµους γόνους, είναι πολύ κοινωνικός», λέει άνθρωπος που τον γνωρίζει. Πάντως, η δηµοφιλία του «Νίνο», όπως τον φωνάζουν οι κολλητοί του, φάνηκε και στην τελετή αποφοίτησης του Κολλεγίου Αθηνών το 2008. Οταν ακούστηκε το όνοµά του, οι φίλοι του ξέσπασαν σε ζητωκραυγές και το χειροκρότηµά τους δεν είχε προηγούµενο, µε τον Μιχάλη Λιάπη να δείχνει πολύ συγκινηµένος.



Στην 79η τελετή αποφοίτησης των 288 µαθητών του Κολλεγίου είχαν επίσης δώσει το «παρών» στον προαύλειο χώρο του ιστορικού Μπενάκειου ∆ιδακτηρίου, στο Ψυχικό, και άλλα µέλη της πολιτικής και οικονοµικής αφρόκρεµας της Αθήνας, όπως ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου για τον γιο τους Παναγιώτη, ο Αντώνης Σαµαράς µαζί µε τη σύζυγό του Γεωργία για την κόρη τους Λένα, ο τότε υπουργός Εµπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης µαζί µε τη σύζυγό του για την κόρη τους Παυλίνα, ο δηµοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης µε τη γυναίκα του Σάντρα, που δεν έκρυβαν τη συγκίνησή τους για την αποφοίτηση της κόρης τους, Ιόλης, και η Λούκα Κατσέλη µε τον Γεράσιµο Αρσένη, για την κόρη τους.

Λατρεύει όµως και τα πάρτι...

«Συγκαταλέγεται στα µεγάλα ταλέντα που έχουν περάσει από την οµάδα των Rams. Είναι συγκροτηµένος, πειθαρχηµένος και παίζει οµαδικά», λέει άνθρωπος που έχει παρακολουθήσει τον Κωνσταντίνο Λιάπη (φωτ.) από τις κερκίδες των γηπέδων. Ο ίδιος αναφέρει ότι έχει τα προσόντα να προχωρήσει στον χώρο του αθλητισµού και επαγγελµατικά, αν και κάτι τέτοιο δεν είναι στα πλάνα του. Ο γιος του πρώην υπουργού παίζοντας στην ποδοσφαιρική οµάδα του Πανεπιστηµίου του Suffolk συµµετέχει στο πρωτάθληµα του Εθνικού Κολεγιακού Αθλητικού Συνδέσµου των Ηνωµένων Πολιτειών, γνωστού διεθνώς µε το ακρωνύµιο NCAA, που περιλαµβάνει στο δυναµικό του εκατοντάδες πανεπιστήµια και κολέγια.

Ο πολιτικός γόνος, πάντως, εκτός της στρογγυλής θεάς, λατρεύει και τα πάρτι. ∆εν είναι τυχαίο ότι σταθερός καλοκαιρινός του προορισµός είναι η Μύκονος, όπου ο πατέρας του διατηρεί οικογενειακό εξοχικό. Παράλληλα, έχοντας στις ΗΠΑ αρκετούς από τους φίλους του, πρωτοστατεί στη διοργάνωση πάρτι µε ελληνικό χαρακτήρα, ενώ όσοι τον γνωρίζουν αναφέρουν ότι η αγάπη για τις παρέες του µπορεί να τον οδηγήσει να ταξιδέψει από τη Βοστώνη στην Αθήνα ή το Λονδίνο µόνο και µόνο για να δώσει το «παρών» σε γιορτή ή γενέθλια φίλων του.

Keywords
Αναζητήσεις
liapis suffolk
Τυχαία Θέματα