Έτοιμοι να ξεπεράσουμε την κρίση

«Η Ελλάδα και η κυβέρνηση έχουν την αποφασιστικότητα να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση αλλά και την κρίση αξιών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. «Το Σύνταγμα

επιτρέπει στη Δημοκρατία να δώσει όλες τις απαιτούμενες απαντήσεις με ψυχραιμία. Υπάρχει η θεσμική βούληση και αποφασιστικότητα,δεν χρειάζεται βιασύνη», διαμήνυσε και τόνισε ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της Πολιτείας, τα οποία έπρεπε να είχαν ενεργοποιηθεί από καιρό, αλλά, όπως σημείωσε, αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε ιστορική μνήμη και επίγνωση.

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, που, όπως είπε, θα εναρμονίζει την ελληνική με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και διάταξη που θα αναστέλλει την κρατική χρηματοδότηση, όσο τελεί υπό δικαστική κρίση η Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε πως δεν πιστεύει ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα παραιτηθούν των εδρών τους, ωστόσο επικαλέστηκε σχετικά άρθρα του Συντάγματος, τα οποία επιτρέπουν προσθήκες με απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να αποτραπούν ενδεχόμενες καταστρατηγήσεις σε περίπτωση παραιτήσεων.

Επιτέθηκε με δριμύτητα στην αξιωματική αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας τη στάση της μίζερη και μικροκομματική, καθώς, όπως είπε, «βλέπουν ευκαιρία να προωθήσουν την αντιμνημονιακή τους ατζέντα, κρυπτόμενοι πίσω από τον Μιχαλολιάκο και τη Χρυσή Αυγή».
Keywords
Τυχαία Θέματα