Έμπρακτη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στον Γιάννη Πανούση

Της Ελένης Καλογεροπούλου

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός προκειμένου να στηρίξει και εμπράκτως τον Γιάννη Πανούση μετά την κριτική που δέχθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάληψης στην Πρυτανεία αλλά και προκειμένου να συζητήσει μαζί του το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με την αθρόα είσοδο προσφύγων στην χώρα.

Η αλήθεια είναι ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

έχει βρεθεί όλο το τελευταίο διάστημα στο μάτι του κυκλώνα αφού μια με τις καταλήψεις και τις πορείες και μια με το θέμα των μεταναστών έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη πολλές φορές .

Ο ίδιος εμφανίζεται ενοχλημένος από τα όσα λέγονται από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφού από την μια – όπως λέει -προσπαθεί να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα για ασφάλεια και από την άλλη δέχεται σφοδρή κριτική για την υπερδραστηριοποίηση της αστυνομίας. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι πριν από μερικές ημέρες δέχθηκε και τα πυρά της εφημερίδας ΑΥΓΗ για την στάση που κράτησε η αστυνομία στις Σκουριές.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να είναι δυσαρεστημένος σε μεγάλο βαθμό από την τακτική του Γιάννη Πανούση καθώς και από την δήλωση του ότι θα πρέπει ο πρωθυπουργός να του δώσει σαφείς εντολές για το πώς πρέπει η αστυνομία να αντιμετωπίζει τα διάφορα θέματα .

Επιπροσθέτως εκνευρισμό έχει δημιουργήσει στο Μέγαρο Μαξίμου και η διαφοροποίηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη από την στάση που κρατά η αρμόδια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου στο μεταναστευτικό .

Ωστόσο κυβερνητικές πηγές λένε ότι την συγκεκριμένη στιγμή ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να «αδειάσει» τον υπουργό του αφού οι συνέπειες από μια τέτοια κίνηση θα ήταν απρόβλεπτες . Μια παραίτηση ενός υπουργού και μάλιστα του υπευθύνου για τα θέματα Προστασίας του Πολίτη θα επιβάρυνε ιδιαίτερα το κλίμα την στιγμή μάλιστα που είναι αναγκαίο να εκπονηθεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης του κύματος των προσφύγων που μπαίνουν στην χώρα από τα θαλάσσια σύνορα.

Η συζήτηση πάντως αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ο Πρωθυπουργός θα κάνει αυτό που του ζήτησε ο Γιάννης Πανούσης. Θα του ορίσει τα όρια μέσα στα οποία θα πρέπει να κινείται η αστυνομία δίνοντας από την μια το αίσθημα της ασφάλεια και σεβόμενη τα δημοκρατικά δικαιώματα τον πολιτών από την άλλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα