Δυναμική παρέμβαση από τον Βασίλη Τοκάκη στην ΠΕ

Νέα Δημοκρατία είναι ιστορικά το κόμμα των μεγάλων εθνικών επιλογών, είναι η μεγάλη ευρωπαική παράταξη, είναι το κόμμα του μεσαίου χώρου είναι το κόμμα του εθνάρχη Κ. Καραμανλή. Αυτό το κόμμα δεν είχε και δεν έχει αυτοσκοπό την εξουσία, αλλα την εθνική σωτηρία. Μην εύχεστε και ποντάρετε λοιπόν κάποιοι στις παρενθέσεις, διότι αν ανοίξουν οι παρενθέσεις θα ανοίξουν και οι αγκύλες και εκέι χωράμε όλοι".

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων σήμερα από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της

ΝΔ ο Βασίλης Τοκάκης. Το μέλος της ΠΕ και της "ομάδας Πούλιτζερ" έκανε μία αναδρομή αναλύοντας τους λόγους που η Νέα Δημοκρατία έφτασε εδώ σήμερα, ζητώντας ανανέωση της ιδεολογίας και των προσώπων εντός της παράταξης.

Αναλυτικά η ομιλία του Βασίλη Τοκάκη:

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ μετά από μια μεγάλη ήττα. Μια ήττα που έφερε για πρώτη φορά την αριστερά στην εξουσία. Είναι ώρα για αυτοκριτική ή κάθε τέτοια προσπαθεια υπονομεύει την ενότητα; Πιστεύω ακράδαντα ότι η δεύτερη άποψη είναι μια εθνικά επίζημια άποψη πολύ περισσότερο δε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα.

Και για να γίνω πιο σαφής. Ο ελληνικός λαός πριν περίπου 40 μέρες έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα.Τιμώρησε τη Νέα Δημοκρατία. Ψήφισε με ένα πρωτοφανή τρόπο, ελπίζοντας ότι ο νέος πρωθυπουργός δεν θα τηρήσει τις υποχέσεις του. Ψήφισε με την ελπίδα της κωλοτούμπας και όλα αυτά γιατι δεν ήθελε να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία.Ψήφισε καταψηφίζοντας μας.

Για να κατανοήσουμε το σήμερα επιτρέψτε μου να μιλήσω λίγο για το χθές. Από το 2009 η Νέα Δημοκρατία αναζητά την ταυτότητά της. Η ηγετική ομάδα επέλεξε να τραβήξει μια διαχωριστική γραμμή από τη διακυβέρνηση 2004-2009 και ιδεολογικά να μετατοπιστεί δεξιότερα από τις αρχές της παράταξης. Σε αυτό το πλαίσιο τότε δημιούργησε ένα νέο πολιτικό γήπεδο,το αντιμνημονικό. Μετά από 2 χρόνια σκληρού αντιμνημονιακού αγώνα, η παράταξη επέστρεψε στον ορθό δρόμο της εθνικής ευθύνης.Αποτέλεσμα όμως αυτού του πολιτικού σλάλομ ήταν στις εκλογές του Μαίου του 2012 να καταγραφεί η πίο βαριά ήττα στην ιστορία μας.Εκείνο το αλησμόνητο 18%, το χειρότερο όμως είναι ότι άνθισαν όλα τα μπουμπούκια του αντιμνημονικού αγώνα των προηγούμενων ετών. Ευτυχώς για τη χώρα ένα μήνα μετά όλες οι φιλοευρωπαικές δυνάμεις ενώθηκαν μπροστα στον κίνδυνο της κατάρρευσης της χώρας.

Πρόεδρε, μιλώ ειλικρινά, πραγματικά σας τιμά και θα σας τιμά το γεγονός ότι ανταποκρίθηκες στην ιστορική ευθύνη και βγήκες μπροστά εκείνες τις δύσκολες ώρες και δούλεψες πολύ και προσπάθησες για να καταφέρει η χώρα να βρεί το δρόμο της έχοντας μάλιστα ένα διαλυμένο ΠΑΣΟΚ ως βαρίδι στο πλάι. Έπρεπε να γίνουν πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα. Η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις ήταν επιβεβλημένη και ο λαός που μεχρι τότε είχε πληρώσει το μάρμαρο ζητούσε απλά δικαιοσύνη.Φορολογική δικαιοσύνη, πολιτική δικαιοσύνη.

Δυστυχώς αποτύχαμε.Και αυτό το πληρώσαμε.Η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω.Δεν άκουσε την κοινωνία.Εγκλωβίστηκε στα μικροσυμφέροντα των συντεχνιών. Φτάσαμε στο σημείο βουλευτές μας να εναντιώνονται με μεγαλύτερη ευκολία για τις Κυριακές, το γάλα και το ψώμί παρά για την περικοπή των συντάξεων, των μισθών και των κοινωνικών επιδόματων. Και εκεί ήρθε η αρχή του τέλους. Η αρχή της περιπέτειας για την Ελλάδα.Με τον ακατανόητο και αποτυχημένο όπως αποδείχθηκε ανασχηματισμό του Ιουνίου που σηματοδότησε τη στροφή στον λαϊκισμό.

Από τον Ιουνιο η Ελλάδα είναι ένα καράβι χωρίς μηχανές και δυστυχώς χωρίς καπετάνιο στη μέση του πουθενα. Αυτή την πολιτική αδράνεια πληρώσαμε ως παράταξη και όπως φαίνεται το πληρώνει η χώρα.Από τον Ιούνιο η χώρα μπήκε σε αυτή την περιπέτεια που ζούμε σήμερα.

Αυτό απαντά στο αρχικό δίλλημα αν η αυτοκριτική είναι επιζήμια και άκαιρη. Η αυστηρή αυτοκριτική,φίλες και φίλοι, είναι πράξη εθνικής ευθυνης, είναι μονόδρομος για τη Νέα Δημοκρατία γιατί στη Νέα Δημοκρατία θα πέσει το βάρος εκ νέου της σωτηρίας της χώρας. Μόνο μέσα από μια τέτοια διαδικασία θα είμαστε χρήσιμοι στον ελληνικό λαό και στην κοινωνία, μόνο μέσα από αυτή τη διαδικάσία μπορούμε να αποτελέσουμε τη δυναμη σταθερότητας και εγγύησης για το σημερα και το αύριο της Ελλάδας.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ιστορικά το κόμμα των μεγάλων εθνικών επιλογών, είναι η μεγάλη ευρωπαική παράταξη, είναι το κόμμα του μεσαίου χώρου είναι το κόμμα του εθνάρχη Κ. Καραμανλή. Αυτό το κόμμα δεν είχε και δεν έχει αυτοσκοπό την εξουσία, αλλα την εθνική σωτηρία. Μην εύχεστε και ποντάρετε λοιπόν κάποιοι στις παρενθέσεις, διότι αν ανοίξουν οι παρενθέσεις θα ανοίξουν και οι αγκύλες και εκέι χωράμε όλοι..

Ο λαός δεν μας θέλει οπως είμαστε…Ο λαός απαίτησε στις πρόσφατες εκλογές η Νέα Δημοκρατία να αλλάξει πρόσωπα και νοοτροπία. Οι ψηφοφόροι μας έχουν κουραστεί..Επιζητούν νέα πρόσωπα, νέους ανθρώπους και αυτό φάνηκε στις εκλογές….Ελπίζουμε και θέλουμε να πάψει η γενιά μας να είναι οι νεροκουβαλητές σε ένα γερασμένο κόμμα.Είναι η ώρα για ενα νεο αφήγημα, ειναι ωρα να ανοίξει το κόμμα, να μπουν νέα πρόσωπα με νέες ιδέες, με νεες ιδέες και και απλή λογική όπως λέγαμε κάποτε στη ΔΑΠ, σε αυτό το αόρατο νήμα που μας συνδέει και μας ενώνει, που μας εμπνέει και που μας οδηγεί.Να υπάρξει ένα νέο κύμα σκέψης και δράσης…Για όλα αυτά είναι μονόδρομος να ανοίξουν οι διαδικάσίες, είναι αναγκη ως πρώτο βήμα το συνέδριο με ότι αυτό συνεπάγεται…

Πρόεδρε προστατεψτε την υστεροφημία σας και υπερασπισθειτε την παρακαταθηκή της σωτηρίας της χώρας το 2012. Μην εγκλωβίζετε την παράταξη σε αδιέξοδο. Πράξτε αυτό που πρέπει για την Νεα Δημοκρατια και την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα