Δραματικές ώρες μετά το ναυάγιο στη συνάντηση Γιούνγκερ - Τσίπρα

Σε αχαρτογράφητα νερά εισέρχεται η χώρα μετά το χθεσινό ναυάγιο των συνομιλιών Γιούνγκερ – Τσίπρα στις Βρυξέλλες. Η δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ ότι θα ξεκινήσουν γενικώς και αορίστως νέες συνομιλίες τις επόμενες μέρες την ίδια ώρα που η Ελλάδα πρέπει να καταβάλλει 300 εκατ ευρώ στο ΔΝΤ την

Παρασκευή και περίπου 700 εκατ ευρώ στις 12 του μήνα σε συνδυασμό με τα 550 εκατ ευρώ για τη μισθοδοσία του 15θημέρου των δημοσίων υπαλλήλων, δείχνει αν μη τι άλλο ότι θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Από ώρα σε ώρα αναμένονται πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο χωρίς να αποκλείεται η σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στην ουσία ο κ. Γιούνγκερ στο χθεσινοβραδινό ραντεβού μετέφερε στον πρωθυπουργό την πρόταση των θεσμών αποφεύγοντας οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση πλην της εκπεφρασμένης διάθεσης του για εξεύρεση λύσης.

Η αύξηση του ΦΠΑ κατά 10 μονάδες και η δραστική περικοπή των συντάξεων με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, αποτελούν αδιαπραγμάτευτα μέτρα από την πλευρά των εταίρων. Ως εκ τούτου αν δεν υπάρξει plan b από την Αθήνα δηλαδή δημοσιονομικά ισοδύναμα άμεσης επίσης αποτελεσματικότητας , δεν είναι δυνατόν να ευρεθεί λύση.

ΔΓΙΑΝΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα