Σαμαράς: "Δεν κάνω πίσω"

Του Γιώργου Σιαδήμα

" Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο λαϊκισμός, που δεν θέλει μεταρρυθμίσεις. Χωρίς ρεαλισμό δεν υπάρχει διακυβέρνηση.. " ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς στην παρουσίαση του βιβλίου του Μάριου Σαλμά, όπου έκανε χαιρετισμό.

Παράλληλα όμως έστειλε μήνυμα και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως " η ισορροπία ανάμεσα στις ιδέες που θες

να βάλεις μπροστά και στα προβλήματα που θέλεις να λύσεις, είναι το μεγάλο στοίχημα για κάθε πολιτικό ".

Την ώρα όμως που ο ίδιος περιέγραφε την πορεία της χώρας εντός της Ευρώπης δεν έπαιρνε επίσημη θέση απέναντι στην συμφωνία που προωθεί η κυβέρνηση μένοντας μόνο σε αντιπολιτευτικούς τόνους.

Ότι όμως δεν είπε από το βήμα της εκδήλωσης το είπε λίγη ώρα μετά βγαίνοντας από την αίθουσα σε γαλάζιους ψηφοφόρους. " Δεν κάνω πίσω.. " είπε απαντώντας στο ερώτημα των παρισταμένων σε σχέση με την συμφωνία.

Η αποστροφή όμως αυτή του Αντώνη Σαμαρά δείχνει ότι το ρήγμα βαθαίνει ακόμα περισσότερο στο εσωτερικό του κόμματος αφού οι αμφισβητίες του είναι στην γραμμή του " ναι " .

Πλέον διαφαίνεται πως αν και όταν κλείσει η διαπραγμάτευση ξεκινάει και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση στη ΝΔ για την επόμενη μέρα με την πρώτη μεγάλη μάχη να δίνεται μέσα στην Κ.Ο. εκτός και αν τους προλάβουν οι εξελίξεις. Δηλαδή ακόμα και πρόωρες εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα