Χατζηδάκης: Μπήκαμε σε ύφεση και μας ζητούν περισσότερα

Η τρόικα ζητάει από την Αθήνα πλέον περισσότερα μέτρα από όσα με το mail Χαρδούβελη παρά τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα που είναι διατεθειμένη να δεχθεί επειδή η ελληνική οικονομία εισήλθε και πάλι σε κατάσταση ύφεσης υποστήριξε το πρωί στον Σκάϊ ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Σε εμάς ζητούσαν μέτρα

2 δισ. ευρώ και τώρα καίτοι έχουμε υποχωρήσει στους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα επειδή η οικονομία έχει μπει πάλι στην ύφεση και επειδή ξεκινάμε από μια δυσμενή αφετηρία εξαιτίας και της λεβέντικης και ηρωικής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης έρχεται η τρόικα και ζητάει 3 δισ. ευρώ πια, και βεβαίως εμείς να στηρίξουμε την κυβέρνηση αλλά η κυβέρνηση έπρεπε να στηρίξει πρώτα τον εαυτό της.

Διότι αν έκλεινε νωρίτερα τη συμφωνία δεν θα είχαν χειροτερεύσει τα θεμελιώδη μεγέθη, δεν θα είχε πάει η αφετηρία εκεί που πήγε», σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, διευκρίνισε πως «όταν γίνεται ένας πόλεμος, στον πόλεμο είμαστε όλοι μαζί, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό», σημειώνοντας ωστόσο πως «οι μαγκιές αυτές έχουν και ένα κόστος» αναφερόμενος στην επιδείνωση των στοιχείων του προϋπολογισμού ακριβώς λόγω του ότι η οικονομία εισήλθε ξανά σε κατάσταση ύφεσης ενώ η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με ηρωισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα