Αστειότητες Τούρκων: Με διάβημα, απαντούν στο ελληνικό διάβημα

«Μία σου και μία μου» φαίνεται πως το πάνε οι Τούρκοι για λόγους εντυπώσεων, καθώς μία ημέρα μετά την επίδοση από πλευράς Αθηνών διαβήματος προς την Άγκυρα για τις τελευταίες προκλήσεις της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, η Τουρκία απάντησε ακριβώς με το ίδιο «νόμισμα».

Πιο συγκεκριμένα, κλήθηκε στο Τουρκικό ΥΠΕΞ στην Άγκυρα ο Έλληνας πρεσβευτής στην Τουρκική πρωτεύουσα Κυριάκος Λουκάκης, αναφορικώς με την τουρκική οδηγία περί ερευνών

σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ και το ελληνικό διάβημα που κατατέθηκε από τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΞ, Αναστάσιο Μητσιάλη, στον πρεσβευτή Κερίμ Ουράς.

Στην Άγκυρα, ο Έλληνας πρεσβευτής συναντήθηκε με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Μουχτάρ Γκιουν ο οποίος του επέδωσε τουρκικό διάβημα διαμαρτυρίας για το αντίστοιχο ελληνικό διάβημα, που η Τουρκία θεωρεί ως μη νόμιμο.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο αυτής της διελκυστίνδας είχε προηγηθεί η δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία (μέσα σε δύο ημέρες) μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, για το συντονισμό των κινήσεων Αθήνας-Λευκωσίας έναντι των κινήσεων της Άγκυρας. Τη Δευτέρα υπήρξε και άλλη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ενώ, ως γνωστόν, η Λευκωσία αποφάσισε ν’ αναστείλει τις διαπραγματεύσεις με τους τουρκοκύπριους για την επίλυση του Κυπριακού.

Λ.Σ.Μ.

Διαβάστε επίσης:

Οι οριστικοί πίνακες κατάταξης και διάθεσης των δημοτικών αστυνομικών από το ΑΣΕΠ

Ιερέας καταπλακώθηκε από τρακτέρ στα Χανιά

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά στην Ιερισσό

Η απρόσμενη συνάντηση οδηγού με μία αρκούδα - Δείτε το βίντεο που σαρώνει στο youtube!

Νέιθαν Κλάμεκ: "Ευάλωτη στον Έμπολα η Ελλάδα"

Οι "11 εντολές" των τζιχαντιστών! (λίστα)

ΠΟΥ: Με φτάρνισμα και βήχα μπορεί να μεταδοθεί ο Έμπολα

Keywords
Τυχαία Θέματα