Νέα θεατρική περίοδος για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μετά από μια πετυχημένη πρώτη θεατρική σαιζόν, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει ένα ρεπερτόριο, που αποδεικνύει, ότι παραμένει πιστό στις αρχές του, φιλοδοξώντας παράλληλα να αναδείξει σημαντικές παραστάσεις από τη διεθνή θεατρική σκηνή.

Εθνική Λυρική Σκηνή - Ερωτευμένος Σοπέν (Chopin in love)
των Γιαννίκ Μποκέν / Φρεντερίκ Σοπέν
Κεντρική Σκηνή
Το ποιητικό αυτό μπαλέτο του Γάλλου χορογράφου Γιαννίκ Μποκέν είναι εμπνευσμένο από το επιστολικό μυθιστόρημα Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου του Γκαίτε. Για τη μουσική έχουν χρησιμοποιηθεί εμβληματικά

έργα για πιάνο του Σοπέν. Ο Μποκέν εξιστορεί τον τραγικό έρωτα του Βέρθερου για την Λόττε μέσα από την γοητευτική και άκρως ρομαντική μουσική του κορυφαίου Πολωνού συνθέτη. Το μπαλέτο παρουσιάζεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή , σε πανελλήνια πρώτη στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά – μετά την περσινή επιτυχία - για τέσσερις μόνο παραστάσεις. [10,12,15,16/10/2014]. Συμμετέχουν οι Α' Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι και το Corps de ballet της ΕΛΣ

Παράνομα φιλιά - Κόκκινα Φανάρια - Πρεμιέρα 17 Δεκεμβρίου

σκηνοθεσία Νίκος Μαστοράκης - Κεντρική Σκηνή

«Παράνομα φιλιά – Κόκκινα φανάρια» είναι ο τίτλος της παράστασης που θα φιλοξενήσει η Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ, σε κείμενο, σκηνοθεσία, σκηνικά και μουσική επιμέλεια Νίκου Μαστοράκη. .

Πρόκειται για ένα έργο – φόρο τιμής στον Πειραιά και ειδικότερα στην Τρούμπα όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Νίκος Μαστοράκης. Ένα έργο αφιερωμένο στους άγνωστους πρωταγωνιστές της ζωής, στους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου που τριγυρνούσαν στις γειτονιές του Πειραιά: από το λιμάνι ως την Πειραϊκή, κι από τα σοκάκια του Προφήτη Ηλία ως την οδό Νοταρά, εκεί όπου τα κορίτσια περίμεναν καθημερινά ν’ ακούσουν το σφύριγμα του πρώτου πλοίου. Ο Νίκος Μαστοράκης ανέτρεξε σε πηγές, μελέτησε κείμενα, αναζήτησε λογοτεχνικά κείμενα Πειραιωτών συγγραφέων, μάζεψε φωτογραφίες και μελέτησε τραγούδια προκειμένου να μεταφέρει το κλίμα και το αίσθημα μιας εποχής που μπορεί να μοιάζει σε αρκετά σημεία με τη δική μας.

Τους ρόλους στην παράσταση ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι: Δημήτρης Καραναστάσης, Κώστας Κοράκης, Αθηνά Μαξίμου, Καίτη Μανωλιδάκη, Μαρσέλα Λένα, Ελισάβετ Μουτάφη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γιώργος Παπανδρέου, Νίκη Σερέτη, Αιμίλιος Χειλάκης.


ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΚΗΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η κοιλάδα των εκπλήξεων - Théâtre des Bouffes du Nord

σκηνοθεσία Πήτερ Μπρούκ

Κεντρική Σκηνή

Το διάσημο παγκοσμίως Theatre des Bouffes du Nord παρουσιάζει στο ΔΘΠ την «Κοιλάδα των εκπλήξεων» σε σκηνοθεσία Πήτερ Μπρούκ με την ελληνίδα βραβευμένη Σαιξπηρική ηθοποιό Κάθριν Χάντερ, από 2 έως 6 Δεκεμβρίου.. [για πέντε παραστάσεις]. Με ελληνικούς υπότιτλους.

ΑΝΟΙΞΗ 2015

Αντιγόνη του Σοφοκλή -από το Εθνικό Θέατρο Παλαιστίνης

Το Εθνικό Θέατρο Παλαιστίνης παρουσιάζει στο ΔΘΠ, την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Adel Hakim (Αντέλ Χακίμ). Άνοιξη 2015..

Η παράσταση, η οποία παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Theatre des Quartiers d’ Ivry, κερδίζοντας το Βραβείο Κριτικών 2012, έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 32 ΤΚ 18535
Ταμείο 2104143310 – 320
ώρες ταμείου: 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. και 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.
Εισιτήρια: 1. στο ταμείο του θεάτρου
2. Πανεπιστημίου 39 [Στοά Πεσμαζόγλου]
3. online www.ticketservices.gr
4. τηλεφωνική κράτηση 210 7234567
5. στην σελίδα www.dithepi.gr

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ

"Βασικός στόχος της νέας δημοτικής Αρχής είναι το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον Πολιτισμό και να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο του Πειραιά, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Να γίνει το Δημοτικό μας Θέατρο ένα ανοιχτό θέατρο για όλους του πολίτες.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το νέο πρόγραμμα, το οποίο είναι αντάξιο των απαιτήσεων όλων μας. Είναι ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Με όλες μας τις δυνάμεις ξεπερνούμε τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες. Πορευόμαστε με σωστό προγραμματισμό, έλεγχο αλλά και συνετή οικονομική διαχείριση προκειμένου να εξασφαλίσουμε όχι μόνο την βιωσιμότητα αλλά και την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά . Για να γίνει ο Πειραιάς μας ένας σημαντικός πόλος έλξης για τις τέχνες και τα γράμματα."

Keywords
Τυχαία Θέματα