Άσκηση του πεζικού στον Έβρο!(ΦΩΤΟ)

Με εντυπωσιακό τρόπο πραγματοποιήθηκε η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την επωνυμία «Εγνατία-2014», που διεξήχθη στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πλωτών Μέσων Νοτίου Έβρου, του Δ΄ Σώματος Στρατού. Η διέλευση ενός υδάτινου κωλύματος, όπως είναι ένα ποτάμι, όπως επίσης και η απόβαση στρατευμάτων σε εχθρική ακτή και η εγκατάσταση σε αυτή ενός προγεφυρώματος, αποτελούν δύο από τις πιο σύνθετες και απαιτητικές επιχειρήσεις της στρατιωτικής επιστήμης, καθώς για την τελική τους επιτυχία πρέπει να εργαστούν και να συνεργαστούν, πολλοί και διαφορετικοί μεταξύ τους παράγοντες.

Η

άσκηση πραγματοποιήθηκε από το 642ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, της 7ης Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας «Σαραντάπορος», αντικείμενο της οποίας ήταν η εκπαίδευση των ασκούμενων τμημάτων στη σχεδίαση, οργάνωση, προπαρασκευή και διεξαγωγή επιχείρησης «βιαίου διαβάσεως ποταμού», όπως ονομάζεται η επιχείρηση ζεύξεως και διαβάσεως του ποταμού από τα φίλια τμήματα και κάτω από τα «εχθρικά» πυρά.

Ακόμα, στο πλαίσιο της προαναφερθείσας ασκήσεως, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα μέσα και υλικά των μονάδων του Πεζικού και του Μηχανικού, που χρησιμοποιούνται και από τους δύο για τη γεφύρωση ή διαπεραίωση υδάτινων κωλυμάτων.

Την άσκηση «Εγνατία-2014» παρακολούθησε ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Χρήστος Χαλκίδης, καθώς επίσης και οι Διοικητές της XII Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού, της ΧΧ (20ης) Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, καθώς και των ταξιαρχιών που εδρεύουν στη ζώνη ευθύνης του Σώματος.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα